© pma

© pma

thumbnail: null
thumbnail: null

School veroordeeld omdat zieke Emma geen thuisonderwijs kreeg

Ze had recht op thuisonderwijs omdat ze ziek was. Maar haar school gaf Emma Bilterijst (nu 20) uit Geraardsbergen niet de hulp waar ze recht op had en het meisje slaagde niet voor het vijfde middelbaar.Daarom heeft het hof van beroep de school nu veroordeeld tot een schadevergoeding van 6.875 euro.

sdb/jvde

Daarmee komt er aan einde aan de juridische strijd van 3,5 jaar tussen Emma en het Sint-Catharinacollege uit Geraardsbergen. Volgens Emma’s raadsheren had de school immers meteen moeten zorgen dat een leerkracht het meisje thuis kwam helpen, zoals de Vlaamse regering voorschrijft. “Een belangrijk arrest”, zegt Emma’s advocate Myriam Van den Abeele. “Voor Emma, maar ook voor andere zieke leerlingen uit het secundair onderwijs, en voor hun ouders. Ze weten nu dat ook zij hun rechten kunnen afdwingen. Bovendien is het een sterk signaal naar de scholen toe.”

Volgens de advocaat van de school wordt onderzocht of cassatie nodig en mogelijk is. Emma zelf vecht nog altijd tegen de ziekte van Lyme. Met de hulp van een nieuwe school hoopt ze alsnog haar middelbaar diploma te behalen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer