Wie nog een taxi zoekt voor oudejaarsavond, is eraan voor de moeite: personeelstekort van 20 procent

©  Shutterstock

Wie nog een taxi wil bestellen voor oudjaar is eraan voor de moeite. De sector krijgt een overvloed aan vragen, maar zit met een personeelstekort. Dat schrijft VRT NWS.

Tijdens de coronacrisis zijn er heel wat personeelsleden vertrokken. Een vierde van de chauffeurs zocht ander werk. Intussen is dat personeelsbestand wel opnieuw gegroeid, maar toch blijft de sector kampen met een tekort van 20 procent. Dat zegt Pierre Steenberghen van de Nationale Groepering voor Taxibedrijven. Dat schrijft VRT NWS.

Het tekort geraakt moeilijk aangevuld, volgens Steenberghen, doordat er heel wat vereisten zijn om aan de slag te kunnen als taxichauffeur. Denk aan een bestuurderspas, blanco strafblad, talenkennis,... “De lat ligt veel te hoog, zeker in de meest diverse sector van Vlaanderen”, zegt hij.

En dat betekent dat op eindejaar er te weinig taxichauffeurs zullen zijn. Dat is volgens Steenberghen elk jaar het geval, maar nu komt daar dat personeelstekort nog eens bij. “De plaatsjes zijn schaars en de wachttijden zullen oplopen. Een taxi delen, zal de boodschap zijn.”  (sgg)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen