©  USA TODAY Sports

LeBron James leidt LA Lakers op zijn 38ste verjaardag met 47 punten naar overwinning

LeBron James heeft vrijdag op zijn 38e verjaardag de puntjes op de i gezet in de NBA. De sterspeler van de LA Lakers was goed voor 47 punten in de 121-130 zege bij Atlanta. Dat is zijn hoogste puntenaantal dit seizoen. Hij voegde ook tien rebounds en negen assists toe en miste zo maar net een ‘triple-double’. De Lakers blijven ondanks hun vijftiende zege voorlopig ver buiten de play-offplaatsen.

Bron: BELGA

Enkel Michael Jordan, Kareem Abdul-Jabbar en Jamal Crawford slaagden er ooit ook in minimaal 45 punten te maken in een NBA-wedstrijd toen ze 38 jaar of ouder waren.

Naast James waren er vrijdag nog vier spelers die veertig punten of meer scoorden in de NBA. Giannis Antetokounmpo leidde Milwaukee met 43 punten en 20 rebounds naar een 123-114 overwinning tegen Minnesota. CJ McCollum van zijn kant was goed voor 42 punten, waarvan elf driepunters, in de 127-116 zege van New Orleans tegen Philadelphia. Het is voor de Pelicans, het beste team in het westen, de vijfde zege op een rij. Zach LaVine kwam tot 43 punten voor Chicago, dat met 132-118 won van Detroit, en Jordan Poole benutte 41 punten voor Golden State. De Warriors haalden het met 118-112 van Portland.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer