Beelden tonen hoe zware vuurpijlen werden afgeschoten in Brusselse straten, ook brandweer bestookt: “Ik zag hoe mensen wegvluchtten”

In het Brussels Hoofdstedelijk Gewest zijn politieagenten en brandweerlui tijdens de nieuwjaarsnacht meermaals bestookt met vuurwerk. Dat gebeurde zelfs bij de reanimatie van een man die van een balkon was gevallen. “Dit is gewoon absurd”, stelt brandweerwoordvoerder Walter Derieuw. Het slachtoffer dat gereanimeerd werd, overleefde het niet. Bovenstaande beelden tonen hoe er in de straten vuurwerk werd afgevuurd, wat tot gevaarlijke situaties leidde. Ook in Antwerpen was er sprake van incidenten: er werd een auto in brand gestoken met vuurpijlen en er werden 25 mensen gearresteerd.

  1. Oekraïense stad Tsjasiv Jar wankelt, terwijl Poetin aast op trofee: “Zeer onwaarschijnlijk dat Russen grote steden zullen veroveren”
    Play
    9

    Oekraïense stad Tsjasiv Jar wankelt, terwijl Poetin aast op trofee: “Zeer onwaar­schijn­lijk dat Russen grote steden zullen veroveren”

    Er wordt momenteel hard gevochten om Tsjasiv Jar in het oosten van Oekraïne. Russische troepen belegeren het stadje onophoudelijk en zouden een artillerie-overwicht hebben van tien tegen één. Zowel Oekraïense als Amerikaanse inlichtingenfunctionarissen houden er rekening mee dat Tsjasiv Jar valt en dat de Russen daarna nog meer terrein winnen. Maar een echt grote trofee zou er voorlopig niet inzitten. Hoewel de Russische president Vladimir Poetin die wel kan gebruiken.
  2. TERUGLEZEN MIDDEN-OOSTEN. Studenten eisen dat UGent samenwerking met Israëlische instellingen verbreekt: "Anders bezetten we vanaf maandag universiteitsgebouw”

    TERUGLEZEN MID­DEN-OOS­TEN. Studenten eisen dat UGent samenwer­king met Israëli­sche instellin­gen verbreekt: "Anders bezetten we vanaf maandag universi­teits­ge­bouw”

    In het Ufo-gebouw van de Gentse universiteit hebben meer dan honderd studenten een vreedzame actie gehouden om aandacht te vragen voor de situatie in de Gazastrook en voor de klimaatcrisis. De studenten van de organisaties End Fossil Gent en Ghent Students For Palestine eisen onder meer dat de UGent de samenwerking met Israëlische instellingen verbreekt. Als er niet op die vraag wordt ingegaan, dreigen ze ermee om vanaf maandag een universiteitsgebouw te bezetten. Volg alle ontwikkelingen in onze liveblog.