Boven: Arnoud Nijssen en Rohnny Schreurs. Onder: Miet Bessemans, Dries Deferm en Christel Jorissen © LEN

Veel wissels van bevoegdheden in schepencollege van Nieuwerkerken

Nieuwerkerken -

De start van 2023 zorgt voor heel wat wijzigingen binnen het schepencollege van Nieuwerkerken. Christel Jorissen vervangt Luc Vaes als schepen, maar daarnaast verschuiven er veel bevoegdheden onderling.

Cd&v behaalde in 2018 een absolute meerderheid en bestuurt met de burgmeester en vier schepenen. Zoals toen al afgesproken, trad Luc Vaes terug eind 2022 en maakt Christel Jorissen sinds 1 januari 2023 deel uit van het college. Maar ze krijgt vooral andere bevoegdheden, want heel wat bevoegdheden van Vaes worden herverdeeld.

Zo neemt burgemeester Dries Deferm Begraafplaatsen en Erediensten over. Tweede schepen Rohnny Schreurs krijgt dan weer Openbare werken, Riolering en waterbeheersing, Nutsvoorzieningen en Openbaar groen, en dat bovenop zijn bevoegdheden Ruimtelijke ordening en stedenbouw, Huisvesting en gebouwen en ook Landschappen en monumenten. Een zware portefeuille daarom staat hij ook een aantal bevoegdheden af.

Mobiliteit verhuist naar burgemeester Deferm. Milieu, Landbouw, Duurzaamheid, Markten en kermissen, Lokale economie en tewerkstelling gaan naar derde schepen Christel Jorissen. Zij neemt daarnaast Onderwijs en Buitenschoolse kinderopvang over van Luc Vaes. Miet Bessemans blijft bevoegd voor Sport, Cultuur, Jumelage, Uitleendienst, Deeltijds kunstonderwijs, Toerisme, Feestelijkheden, Dierenwelzijn en Bibliotheek. Opvallend wel; ze wordt eerste schepen, maar ze verliest wel de bevoegdheid Jeugd aan Christel Jorissen. Alleen voor schepen van Sociale zaken Arnoud Nijssen zijn er geen wijzigingen.

Het nieuw samengestelde college zorgt meteen ook voor een primeur. Met Arnoud Nijssen (28), Christel Jorissen (36), Miet Bessemans (39) en Dries Deferm (42) zijn de vier jongste leden van de gemeenteraad nu burgemeester of schepen. Nog opvallend: van de overige dertien gemeenteraadsleden zijn er zeven 60-plussers die met pensioen zijn. len

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer