Premier Alexander De Croo (Open Vld) en minister van Energie Tinne Van der Straeten (Groen) konden voor het nieuwe jaar geen deal met Engie over de verlenging van de twee jongste kerncentrales uit de brand slepen.
Volledig scherm
PREMIUM
Premier Alexander De Croo (Open Vld) en minister van Energie Tinne Van der Straeten (Groen) konden voor het nieuwe jaar geen deal met Engie over de verlenging van de twee jongste kerncentrales uit de brand slepen. © Photo News

Federale regering heeft geen deal met Engie voor oudjaar: “Beter een goed akkoord dan een theoretische deadline halen”

De federale regering heeft haar zelfopgelegde deadline gemist: in 2022 is er geen deal met Engie over de levensduurverlenging van de twee jongste kerncentrales gesloten. Zo sleurt de politiek het dossier het nieuwe jaar mee in. “Het is belangrijker een goed akkoord te vinden dan een theoretische deadline te halen.”

194 reacties

  • Albert de Lovendeghem

    1 jaar geleden
    Beter een akkoord, dan géén akkoord. Dat is de samenvatting. Het akkoord is broodnodig voor Vivaldi, niet voor Engie. Dat betekent dat Engie bepaalt wie danst en welke dans. De regeringsleden Tinne en Alexander hun dansperformance is beperkt tot een één tegel slow en de kusjesdans. Bij Engie walst men echter over de vloer. 😜
  • Paul van de velde

    1 jaar geleden
    Als diegenen die belastingen moeten betalen nu eens hetzelfde deden als onze ministers, steeds uitstellen.....
  • marc castermans

    1 jaar geleden
    Beschamende vertoning die getuigt van een totale onbekwaamheid om ons met zekerheid te voorzien van energie in de komende jaren. Dergelijke incompetentie zou bestraft moeten worden.
  • peter destoop

    1 jaar geleden
    dit is geen vivaldi regering, dit is een uitstel regering. Geen enkele deftige structurele beslissing hebben ze kunnen bewerkstelligen sedert 202. Het is een mysterie dat deze "regering" nog steeds overeind blijft.
  • Frans Peeters

    1 jaar geleden
    En de overwinsten? oorverdovend stil