© BELGAIMAGE

Geen wegenvignet, geen citytrip naar Parijs!

Gaat u op citytrip naar Parijs in de paasvakantie? Hopelijk heeft u het “Crit’Air” Ecovignet voor de milieuzone in Parijs al aangevraagd. “Je moet maar liefst 4 weken wachten vooraleer je het vignet thuisgestuurd krijgt”, laat VAB weten.

bapl

Parijs hanteert een lage emissiezone in haar stadskern. Het Crit’Air vignet is nodig om de stad binnen te rijden op werkdagen tussen 8uur en 20uur. In het weekend is het vignet niet nodig. Plande u met de auto naar Parijs te rijden deze vakantie en heeft u nog geen milieuvignet aangevraagd? Dan komt u te laat. VAB laat weten dat het ongeveer 4 weken duurt voor u de milieusticker in de bus krijgt.

Een ander probleem is dat het vignet alleen online verkrijgbaar is. Het kost 4,18 euro inclusief verzendkosten. Er zijn 6 verschillende categorieën die elk een verschillend kleurtje hebben. Zo wordt er een onderscheid gemaakt tussen oude of nieuwe voertuigen en milieuvriendelijke voertuigen. Heeft u een voertuig van voor het bouwjaar 1997? Dan mag u Parijs sowieso niet binnen. Zonder milieusticker of met een oude auto kan u een boete krijgen van 68 euro.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer