Direct naar artikelinhoud
NieuwsVerenigde Staten

‘Hawkeye’-acteur Jeremy Renner in kritieke toestand na ongeluk tijdens sneeuwruimen

Avengers-acteur Jeremy Renner.Beeld EPA

De Amerikaanse acteur Jeremy Renner (51) is zondagavond in kritieke toestand overgevlogen naar een ziekenhuis in de buurt. Volgens zijn woordvoerder ging het om een ongeluk tijdens het sneeuwruimen na de zware sneeuwval op oudejaarsnacht in de VS.

“We kunnen bevestigen dat Jeremy in kritieke maar stabiele toestand verkeert na een weer-gerelateerd ongeluk tijdens het sneeuwploegen eerder vandaag”, vertelde een woordvoerder van de acteur zondagavond laat aan The Hollywood Reporter. “Zijn familie is bij hem en hij wordt uitstekend verzorgd”, klinkt het nog.

Op 13 december deelde Renner nog een foto van de zware sneeuwval in zijn buurt op Twitter. “Lake Tahoe-sneeuwval is geen grap”, schreef hij toen. Ook op Instagram plaatste hij verschillende filmpjes van zichzelf achter het stuur van een sneeuwruimer.

Renner woont in de buurt van het Sierra Nevada-gebergte, een regio die op oudejaarsavond werd getroffen door een winterstorm waardoor 35.000 huizen stroom verloren. Grote delen van de VS werden afgelopen week geteisterd door de “sneeuwstorm van de eeuw”, waarbij in het hele land minstens 60 mensen zijn omgekomen.

Twitter bericht wordt geladen...

De 51-jarige acteur heeft twee Oscarnominaties op zijn naam (The Hurt Locker, The Town) en was de voorbije jaren vooral bekend als superheld Clint Barton, beter bekend als Hawkeye, in de Marvel-films.

Renner is binnenkort te zien in het tweede seizoen van Mayor of Kingstown.

Scarlett Johansson en Jeremy Renner op de set van The Avengers (2012).Beeld Zade Rosenthal/Marvel Studios and Paramount Pictures