Topvrouw IMF Kristalina Georgieva.
Volledig scherm
Topvrouw IMF Kristalina Georgieva. © REUTERS

Topvrouw IMF: “2023 wordt economisch een zwaarder jaar dan 2022”

Een derde van de wereldeconomie wordt dit jaar waarschijnlijk door een recessie getroffen. Dat heeft topvrouw Kristalina Georgieva van het Internationaal Monetair Fonds (IMF) gezegd in een interview met de Amerikaanse zender CBS. Volgens haar wordt 2023 waarschijnlijk “zwaarder dan het jaar dat we achter ons laten”. “Waarom? Omdat de drie grote economieën - de Verenigde Staten, de Europese Unie en China - allemaal tegelijkertijd vertragen.”

45 reacties

  • Karel Van Beeck

    1 jaar geleden
    Eigenlijk wil ze zeggen dat hetzelfde financieel zwaarder gaat worden,
  • Dave Zegers

    1 jaar geleden
    IMF heeft de meest distopische economische plannen voor de wereld. Ze hebben zogezegd geen macht. maar alle landen die hun suggesties niet volgens krijgen financieel sancties, verlaging van aan Triple a land naar een dubbel A bv. Die mensen regeren de financiele wereld. En allemaal in hun eigen voordeel. We moeten die asap afschaffen zodat landen niet afgeperst worden door hen om zaken in te voeren die ze misschien niet willen. Of hun land benadelen en andere bevoordeeld.
  • Jean Donny

    1 jaar geleden
    De altijd maar meer filosofie, zal naar eigen ondergang leiden zoveel is duidelijk.
  • Gino Denil

    1 jaar geleden
    Miljarden cadeau aan de bedrijven. De aankoop van de F35, volgens BDW, toen de N-VA nog niet in de regering zat, een financiële ramp. Daarna nog eens 10 miljard extra voor defensie... De onderste 30% van de samenleving, inclusief de gepensioneerden, zullen het voelen.
  • Wim Wuytack

    1 jaar geleden
    Zulke uitspraken moet je zeker doen als je wilt dat alles duurder blijft, de speculanten schieten al in paniek.