Lula da Silva en Pelé in 2008. ©  AFP

“Braziliaanse president Lula da Silva woont dodenwake Pelé bij”

De kersverse Braziliaanse president Luiz Inácio Lula da Silva woont maandag, een dag na zijn inauguratie, de dodenwake voor voetballegende Pelé bij, zo melden Braziliaanse media.

mtm
Bron: BELGA

De 77-jarige Lula werd zondag voor de derde keer tot president van Brazilië uitgeroepen nadat hij de eed had afgelegd voor het Congres. Hij volgt de extreemrechtse president Jair Bolsonaro op, die twee dagen voor het einde van zijn mandaat het land verliet. Bolsonaro werd bij de verkiezingen van oktober 2022 door het icoon van de linkervleugel verslagen.

De nieuwe leider van het land reist maandag volgens lokale media naar Santos, Pelé’s thuisstad. Daar vindt een dodenwake van 24 uur plaats. De begrafenisstoet zal vertrekken vanuit de zakenwijk Morumbi en doorgaan tot het Vila Belmiro-stadion van Santos. Daar zal Pelé’s kist op de middencirkel van het veld worden geplaatst. Het publiek kan daarbij een laatste groet brengen. Pelé vroeg zelf om in het stadion van zijn geliefde club zijn laatste eerbetoon te ontvangen. De oud-aanvaller maakte tussen 1956 en 1974 288 doelpunten in het Vila Belmiro-stadion.

De kist zal tijdens de processie naar het stadion 80 kilometer afleggen en vergezeld worden door militaire politievoertuigen en een brandweerwagen. De stoet passeert ook aan de woning van Dona Celeste, de moeder van Pelé die op de openingsdag van het WK voetbal nog haar honderdste verjaardag vierde.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer