©  AP

Djokovic krijgt warm welkom in Australië maar verliest dubbelspel op ATP Adelaide

Novak Djokovic heeft maandag een warm welkom gekregen van de Australische tennisfans bij zijn eerste wedstrijd in Australië sinds zijn uitzetting vorig jaar. De 21-voudige grandslam-kampioen verloor ondanks de steun zijn dubbelspelwedstrijd op het ATP-toernooi in Adelaide (hard/642.735 dollar). Samen met de Canadees Vasek Pospisil redde Djokovic het niet tegen de Bosniër Tomislav Brkic en de Ecuadoraan Gonzalo Escobar: 6-4, 3-6 en 5-10.

Maarten Delvaux
Bron: BELGA

Baan 1 van het ATP-toernooi van Adelaide was volgepakt en de fans scandeerden massaal “Novak, Novak”. Bovendien waren er veel Servische vlaggen te zien op de tribunes.

Het was de vraag hoe de terugkeer van Djokovic ontvangen zou worden in Australië. De voormalig nummer een van de wereld werd vorig jaar het land uitgezet, omdat hij zich niet had gevaccineerd tegen het coronavirus. Er gold toen voor de deelstaat Victoria een vaccinatieplicht om het land in te mogen. Djokovic reisde desondanks af naar Melbourne, maar werd na een dagenlange soap en een rechtszaak weer huiswaarts gestuurd. De houding van Djokovic leidde tot verdeelde reacties in het land.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

“Ik hoop dat het allemaal positief gaat worden, al is dat natuurlijk iets wat je niet kunt voorspellen”, zei de Serviër vorige week over zijn terugkeer. “De mensen in Australië houden van tennis en zijn sportgek, dus ik hoop dat er veel mensen gaan kijken en we een mooie tijd kunnen beleven.”

Djokovic neemt het in het enkelspel op tegen de Fransman Constant Lestienne. Hij bereidt zich voor op de Australian Open, het eerste grandslamtoernooi van het jaar. Dat toernooi begint over twee weken.

©  AP

©  AP

©  AP

©  AP

©  AFP

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer