Voormalige paus Benedictus XVI opgebaard in Sint-Pieterbasiliek

Paus-emeritus Benedictus XVI is twee dagen na zijn dood opgebaard in de Sint-Pietersbasiliek in Vaticaanstad. Vanaf iets na 9 uur kunnen gelovigen een laatste groet brengen aan Joseph Ratzinger, die zaterdag op 95-jarige leeftijd overleed.

mtm
Bron: BELGA

Een lange rij van mensen wacht al sinds ’s ochtends vroeg op het Sint-Pietersplein om de basiliek te betreden. Het Vaticaan verwacht tot en met woensdag dagelijks tot 35.000 mensen. Zondag verspreidde het Vaticaan al de eerste foto’s van de overleden paus.

©  EPA-EFE

Premier Giorgia Meloni was een van de eersten die een laatste groet bracht aan Benedictus. President Sergio Mattarella was al iets voor 9 uur in de basiliek, aldus de priester van de Sint-Pietersbasiliek aan persagentschap Ansa. En ook Benedictus’ privésecretaris Georg Gänswein was maandagochtend in de basiliek. 

Benedictus XVI wordt donderdag begraven en bijgezet in de crypte van de Sint-Pietersbasiliek. De stad Rome verwacht dat tot 60.000 mensen de rouwplechtigheid zullen bijwonen, die wordt geleid door de huidige paus Franciscus.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer