OPROEP. Zoek jij al lange tijd tevergeefs naar een goede én betaalbare woning?

Hasselt -

Vrijstaande huizen in Limburg zijn momenteel 44.500 euro duurder dan twee jaar geleden. Voor een appartement betaalt u 32.000 euro meer. Tel daar nog de stijgende rentevoeten bij, en u begrijpt waarom de jacht op een goede én betaalbare woning harder gaat dan ooit.

Thomas Jansen

Wie vandaag een huis wil kopen, lijkt wel de strijd aan te gaan met een tikkende tijdbom. Door de stijgende rentevoeten sluit u maar beter vandaag dan morgen een woonkrediet af. Ook de woningen zelf werden de afgelopen twee jaar flink duurder. Blijven de prijzen stijgen? Of zal de vastgoedmarkt toch nog afkoelen? Feit is dat er niet getwijfeld wordt wanneer een geschikte én betaalbare woning op de markt komt. Er snel bij zijn, is meer dan ooit de boodschap.

Omdat alles duurder wordt, is februari budgetmaand bij HBVL onder de noemer SOS Budget. Onze redactie plant vier weken lang reportages, interviews, tips en bruikbare informatie over datgene waarvan jij wakker ligt. En dat is dus ook van uw woonbudget, zo blijkt. Eén op de zeven Limburgers wil in 2023 besparen op z’n woonkosten, ook al is dat met een lopende lening of vaste huurprijs per maand allesbehalve evident. Wij bieden hulp!

Ben jij al lang op zoek naar een geschikte woning om te kopen? Of moest je door omstandigheden razendsnel beslissen om jouw droomhuis op de kop te tikken? Dan zijn wij op zoek naar jou voor een reportage in de krant. Laat het ons hier weten.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer