©  AFP

Tienduizenden reizigers gestrand op luchthaven van Manilla nadat de stroom uitvalt

Honderden vluchten zijn vertraagd, geannuleerd of omgeleid naar andere luchthavens nadat een stroomstoring de luchtverkeersleiding van Manilla trof op 1 januari. Het luchtruim werd gesloten, waardoor tienduizenden reizigers strandden op de grootste vlieghaven van de Filipijnen.

wver

Omstreeks 17.50 uur werd het vliegverkeer gedeeltelijk hervat, maar ook vandaag moesten nog vele tientallen vluchten geannuleerd worden. Op beelden van de luchthaven is te zien dat mensen in lange rijen staan aan te schuiven aan incheckbalies. Gefrustreerde reizigers hekelen het gebrek aan informatie.

Student Xavier Fernandez zat meer dan tien uur vast op de luchthaven, vooraleer hij zijn vlucht naar San Francisco kon omboeken. “Het was een absolute nachtmerrie” , verklaart hij aan nieuwszender CNN.

©  AFP

De bevoegde minister Jaime Bautista heeft zijn excuses aangeboden voor het ongemak dat de passagiers ondervonden. Hij benadrukte dat alle gestrande reizigers gratis voedsel, drank, vervoer en accommodatie aangeboden hebben gekregen. Volgens de politicus bleek de back-upstroomvoorziening van de verouderde internationale luchthaven Ninoy Aquino ontoereikend.

©  REUTERS

“Wat een manier om het nieuwe jaar te verwelkomen op onze luchthaven”, schrijft senator Grace Poe maandag op Twitter. “We zullen onderzoeken wie aansprakelijk is en hoe we kunnen voorkomen dat dit opnieuw gebeurt.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

©  AFP

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer