De jongeren hebben zich laten gaan in de hal van een appartementsgebouw in de Kapelstraat, vermoedelijk na een avondje stappen. © RR

Zeven jongeren richten ravage aan in hal van appartementsgebouw in Genk

Genk -

Zeven jongeren hebben op nieuwjaarsdag een ravage aangericht in de inkomhal van een appartementsgebouw in de Kapelstraat in het centrum van Genk. Het is onduidelijk wat hen bezielde.

De bewoners van het gebouw zijn niet te spreken over het gedrag van de jongeren. Op camerabeelden is te zien hoe eentje tekeergaat met een kerstboom en de kerstversieringen die in de hal ophangen. Korrels uit bloembakken liggen verspreid over de hal, net zoals de pluche die gebruikt werd voor de versieringen. “Ze waren met zeven”, zegt bewoonster Myranda Mynandts. “Twee meisjes en vijf jongens. Ze maakten allemaal plezier en waren er ook allemaal bij betrokken. We begrijpen best dat ze wat te vieren hebben, maar niet dat er daarbij zoveel vernielingen moeten worden aangebracht.”

De politie kwam ter plaatse. Op de camerabeelden zijn de betrokkenen herkenbaar te zien. Het is onduidelijk wat hen bezielde.

©  RR

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer