Archiefbeeld. ©  ROBIN UTRECHT

Tiental GAS-boetes uitgedeeld voor negeren van vuurwerkverbod in Lanaken

Lanaken -

In Lanaken, waar na een volksreferendum een totaal vuurwerkverbod werd ingevoerd, heeft de politie tijdens oudejaar toch enkele inwoners betrapt die zich niet aan de regels hielden. Er werden een tiental GAS-boetes uitgedeeld.

Eddy Vandoren

“In vergelijking met de periode voor corona was het nochtans opmerkelijk kalmer”, zegt burgemeester Marino Keulen (Open Vld). ““Terwijl vroeger meerdere dagen voor de jaarwisseling reeds massaal ‘geknald’ werd, beperkte het afsteken van vuurwerk zich nu hoofdzakelijk tot oudjaarsavond, van zowat 18 uur tot iets over middernacht. Omstreeks 1 uur was het weer rustig.”

“De politie heeft een tiental overtredingen kunnen vaststellen en die mensen zullen een GAS-boete ontvangen. Ook in de buurt van de Gemeentelijke Tennishal en van het Cultureel Centrum Aan de Engelse Hof is de politie moeten tussenkomen waar een groepje balorige jongeren nogal luidruchtig nieuwjaar vierden. Daar heeft de politie identiteitscontroles uitgevoerd en ook daar zullen er een aantal GAS-boetes volgen.” eva

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer