Oostenrijkse reddingshelikopters vliegen af en aan om gewonden van de pistes te halen. De sneeuwcondities zijn heel slecht.
Volledig scherm
PREMIUM
Oostenrijkse reddingshelikopters vliegen af en aan om gewonden van de pistes te halen. De sneeuwcondities zijn heel slecht. © AFP

"Het gevaar ligt naast de piste": extreem veel zware ongevallen op skipistes

Het uitzonderlijk warme weer in de Europese skioorden zorgt voor levensgevaarlijke situaties op de skipistes. Er zijn dit jaar extreem veel ongelukken en de gevolgen zijn zwaar: in het Oostenrijkse Innsbruck raakten al vijf skiërs verlamd na een dwarslaesie en gisteren stierf er nog een 28-jarige Nederlandse nadat ze door een vangnet was gevallen. Het grote gevaar blijkt naast de pistes te schuilen.

11 reacties

  • Elisa deJong

    1 jaar geleden
    Niet luisteren naar waarschuwingen is altijd onverstandig. Die zijn er vanzelfsprekend niet voor niets.. nu levenslang ellende of erger, niet eens overleven. Zo erg, mijn medeleven met alle die nu gewond geraakt zijn. Hoop een les voor anderen, maar vrees, dat de ellende na nieuwe waarschuwingen negeren doorgaat. Verschrikkelijk.
  • Geert Peeters

    1 jaar geleden
    Slechte sneeuw zorgt inderdaad voor meer valpartijen. Rustiger skien en altijd goed uitkijken voor medeskiers (boven je) is de boodschap. En stop a.u.b. niet midden op de piste want dat is met slechte sneeuw om problemen vragen.
  • Peter Van Weereld

    1 jaar geleden
    Is het nu echt zo moeilijk om de regels te volgen van professionals die er wonen dan de clown uit te hangen en buiten de piste gaan skiën???
  • Rudi Ciroux

    1 jaar geleden
    Wat Kris Claes schrijft geldt niet alleen voor skiërs maar voor iedereen, vooral in verkeerssituaties. Verantwoordelijk gedrag en gezond verstand, maar wie heeft dat vandaag nog ?
  • ronny cuypers

    1 jaar geleden
    Met de huidige weersomstandigheden ligt het gevaar overal. Skieën met dergelijke temperaturen en bijbehorende slechte sneeuw is om problemen vragen.