© Hollandse Hoogte

“Patricia Paay is een pathologische leugenaar”

De Nederlandse bekendheid Patricia Paay is de afgelopen maanden niet alleen in het nieuws gekomen omwille van een uitgelekte sekstape. Ze spande ook een rechtszaak aan tegen haar buurman, Maarten Oostvogel, die haar nog duizenden euro’s achterstallig loon zou moeten betalen. Vrijdag deed de rechter uitspraak in de zaak Paay versus Oostvogel.

mige

Het begon als een prachtidee: Oostvogel ging lingerie en panty’s lanceren onder de naam ‘LaPaay’, Patricia zou actes de présence doen om de lijn te promoten, en een aardige duit opstrijken van zowel haar promo-activiteiten als de verkoop van de lingerie- en pantylijn. Enkele maanden ging het goed, tot Paay plots niet meer kwam opdagen op promo-events. Oostvogel besloot daarop de samenwerking te verbreken, maar dat was buiten Paay gerekend, die vond dat ze nog recht had op ettelijke duizenden euro’s. Omdat haar ‘buurman’ dat geld niet wou geven, trok La Paay naar de rechtbank.

Die verklaarde vrijdag dat Paay’s klacht onontvankelijk verklaard werd, en Oostvogel Paay altijd correct had uitbetaald. De ondernemer zelf was echter niet tevreden na de uitspraak. “Ik heb me geen seconde druk gemaakt. De zaak was zo klaar als een klontje. Volstrekt kansloze claim van haar. Ik heb haar altijd netjes betaald. Ze heeft voor het jaar 2015 al bijna een ton gekregen. En als ze niet zo raar had gedaan, had ze jarenlang een mooi bedrag kunnen opstrijken”, aldus Oostvogel tegen De Limburger.

“Ik doe mijn zaken altijd in de luwte, maar ik ben nu een jaar lang door haar afgeschilderd als een onbetrouwbare ondernemer. Of dit me geld heeft gekost? Laat ik het zo zeggen: dit heeft me geen geld opgeleverd. Ik het laat het hier natuurlijk niet bij zitten, maar wat ik precies ga doen, hou ik voor mezelf.” Paay verweet Oostvogel ook iets te maken te hebben met de gelekte sekstape van de BN’er. “Ik zeg niet dat ze ze zelf gelekt heeft, want ik heb nergens bewijs voor, maar Patricia Paay verzint wel gewoon alles bij elkaar.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer