Meer dan één miljoen mensen keken zondagavond op Eén naar de eerste aflevering van "Het Verhaal van Vlaanderen"
Volledig scherm
PREMIUM
Meer dan één miljoen mensen keken zondagavond op Eén naar de eerste aflevering van "Het Verhaal van Vlaanderen" © DNR

ONZE OPINIE. “Een geschiedenis van Vlaanderen is niet meer of minder belachelijk dan een van België”

“Sinds zondagavond weten we dat de geschiedenis van Vlaanderen begonnen is toen gelukszoekers vanuit het Midden-Oosten zich in onze contreien vestigden”, schrijft adjunct-hoofdredacteur Dimitri Antonissen. “Tot zover de vrees dat ‘Het Verhaal van Vlaanderen’ een Vlaams-nationalistisch propagandamiddel zou worden. Wat een louterend programma kan dit worden als we met open blik naar het verleden kijken dat we delen.”

43 reacties

  • Lieven Rebry

    1 jaar geleden
    Prachtig gefilmd en verwoord. . Verplichte leerstof worden in de lessen geschiedenis .
  • Gino Denil

    1 jaar geleden
    Volgens de 2e aflevering was Ambiorix een held en Caesar een massamoordenaar. Weinig nuance dus. Ambiorix zijn mannen overvielen in "vredestijd" een paar keer Romeinse soldaten en moordden hen gewoon uit. Toen ze o.a. hout sprokkelden buiten hun kamp. Waardoor Caesar natuurlijk wraak nam. Het waren in die tijd allemaal geen lieverdjes. Gallische stammen voerden onderling bloedige oorlogen en hadden enkele eeuwen daarvoor ook al eens Rome geplunderd.
  • rosita de weirt

    1 jaar geleden
    Ik zie dit toch liever dan dat ze het leven tonen van de BV op tv .
  • Eddy DESMET

    1 jaar geleden
    Een serieuze flater van Tom Waes : in de episode over de Romeinse overheersing spreekt hij over het jaar nul. Welnu, het jaar o bestaat niet. Met spreekt van het jaar 1 vóór Christus en het jaar 1 na Christus. Het jaar 1 v. Chr. begint op 01/01 en eindigt op 31/12 Idem voor het jaar 1 n. Chr. Er is geen jaar o. Vandaar de uitdrukking : "Wanneer ga je dat doen ? In het jaar nul ?" (= nooit) ...
  • freddy cardoen

    1 jaar geleden
    Was Willem van Orange niet vertrokken dan was er geen sprake van Wallonië want de Nederlanden strekte zich uit tot wat nu de grens met Frankrijk is , zelfs het groot hertogdom luxemburg had hij in handen .