Foto: Instagram

Actrice Ann Van den Broeck (46), die geneest van borstkanker, deelt voor het eerst foto van zichzelf zonder haar

Ann Van den Broeck (46), die aan het genezen is van borstkanker, deelde op Instagram voor het eerst een foto van zichzelf zonder haar. De Antwerpse actrice wil met goede moed het nieuwe jaar ingaan. "Dit jaar wil ik mijn missie nog versterken om een grotere bewustwording rond borstkanker te creëren", zegt ze op Radio2 in Antwerpen. 

Ann Van den Broeck is volop aan het genezen van borstkanker en deelde voor het eerst een foto op Instagram van zichzelf zonder haar. "Zo kan ik het nieuwe jaar inzetten door mijn missie te versterken", zegt de Antwerpse actrice op Radio2 in Antwerpen. "Om de bewustwording rond borstkanker te vergroten."

Ann Van den Broeck begon met die missie toen ze zelf borstkanker kreeg. "Sindsdien maak ik graag iedereen bewust om hun lichaam aan te voelen, waardoor je een verkleuring of knobbeltje kan tegenkomen." Een missie die van levensbelang is. "Hoe sneller je erbij bent, hoe sneller de dokters kunnen helpen."

Daardoor heeft ze al enkele levens gered. "Ik heb al een aantal verhalen gehoord van mensen die door mijn oproep iets hadden ontdekt. Als die mensen langer hadden gewacht, konden de dokters niets meer doen. Dan doet het deugd dat ik die mensen heb kunnen helpen."

Geen kankercellen meer

Onlangs kreeg de actrice te horen dat er geen kankercellen meer in haar lichaam zitten. "Ik voel me goed en dag per dag krijg ik meer energie. Ik voel dat mijn lichaam aan het ontgiften is en nu moet ik aan mijn lichaam beginnen werken." Al zal het altijd wel een beetje spannend blijven. "Ze zeggen dat je nooit volledig genezen bent van kanker, maar de dokters zeiden dat er nog geen vijf procent kans is dat ik zal hervallen. Alles is weg."

In 2023 kan ze terug beginnen dromen van het podium. "Half maart ben ik terug met wat concertjes hier en daar." Vanaf april zal ze opnieuw beginnen met een musical. "Dan gaan we repeteren voor "You Are My Sunshine" die Stany (Crets, haar partner) en ik hebben geschreven tijdens de lockdowns." De musical is vanaf 29 april te zien in Triarte in Antwerpen.

Meest gelezen