Radio 2

Sluikstorter dumpt slachtafval van varken in weide in Torhout

Een wandelaar heeft een hoop slachtafval gevonden in een weide in Torhout.Ā De technische dienst van Torhout ging het afval ophalen. "Als we de dader vinden, krijgt hij of zij een fikse boete, want zoiets is er ver over", zegt schepen van Milieu Elsie Desmet (CD&V).

De hoop slachtafval lag aan een weide in de Lange Vijverstraat op de grens van Torhout met Lichtervelde. Tussen twee grachten lagen beenderen, een rib en stukken huid van een varken. Vermoedelijk is de sluikstorter iemand die het varken thuis geslacht heeft. Thuisslachten is verboden.

Radio 2

"Onze technische dienst heeft het afval meteen weggenomen", zegt schepen Elsie Desmet: "Het is vrij warm buiten en met de regen zou dat afval al snel gaan stinken. We zijn op zoek naar de sluikstorter. Als we die kunnen vinden, wacht hem of haar een fikse boete. Bovendien zullen we alle kosten van het opruimen aanrekenen: de arbeidskosten van de technische dienst, de verplaatsingskosten, administratiekosten en de kosten voor het verwerken van het afval. Het slachtafval gaat naar het vilbeluik waar het vernietigd wordt. Het is onbegrijpelijk dat iemand zoiets gewoon dumpt maar helaas blijft sluikstorten een plaag. Ook in Wijnendale hebben we dit weekend een geval van sluikstorten vastgesteld."

Meest gelezen