Het gebouw in Makijivka werd volledig tot puin herleid./ professor David Criekemans.
Volledig scherm
PREMIUM
Het gebouw in Makijivka werd volledig tot puin herleid./ professor David Criekemans. © rv / Eva Beeusaert

"Dat de Russen 63 doden erkennen, gaat heel ver": professor Criekemans legt uit wat de zware Oekraïense aanval betekent voor de oorlog

Twee minuten na de start van 2023 begon Oekraïne midden in de nacht een school te bestoken met een uiterst geavanceerd artilleriesysteem van de Amerikanen. Daarbij sneuvelden volgens de Oekraïeners liefst 400 Russische militairen. De Russen geven zelf toe dat er 63 doden vielen. “Dat Rusland dit erkent, gaat heel ver”, zegt professor internationale politiek David Criekemans. De vraag is nu hoe Poetin zal reageren: mogelijk gaat hij versneld van start met zijn lenteoffensief.

97 reacties

  • gerard vandenbroucke

    1 jaar geleden
    Mijn conclusie hierover is heel simpel , de Russen hebben niks te zoeken in OekraÏne . Dat het Westen en andere democratische landen tegen de Rus is ,hebben ze zelf gezocht. Zelensky is een moedig man en zeker geen oligarch zoals sommigen hier suggereren!
  • Peter Galen

    1 jaar geleden
    Aanpakken die poetin die man is knetter gek heel rusland inpakken
  • Hugo hofmans

    1 jaar geleden
    Poetin zal zeker wraak nemen en het zal serieus zijn. Hij laat niet in zijn kaarten kijken. En zo blijft het duren natuurlijk, niemand neemt initiatief om het stoppen. Er moet daar iets heel belangrijk zijn, iets dat we niet mogen weten.
  • johan de bruin

    1 jaar geleden
    christine laevers: idd dat zegt ge daar goed, 70 jaar was er geen oorlog in het westen wel hebben we oorlogen en proxi oorlogen gevoerd en miljoenen mensen gedood.. Laten we hope dat het nu niet onze beurt is.. De oorlog is in ieder geval om de hoek.
  • Guido de cock

    1 jaar geleden
    En eigenlijk draait de oorlog om grondstoffen - iets wat nog niemand heeft durven schrijven. De Donbass is rijk aan steenkool, olie, gas en lithium - niet onbelangrijk voor de toekomst van de electrische auto. Dat is de echte reden van Putin . Denazificeren of de schuld geven aan Nato is lulkoek.