Glenn Van den Eynde (links) wacht al meer dan zes jaar op een persoonsvolgend budget. Herman Hillen (rechts) krijgt het persoonsgebonden budget niet dat hij nodig heeft om zelfstandig te kunnen wonen.
Volledig scherm
PREMIUM
Glenn Van den Eynde (links) wacht al meer dan zes jaar op een persoonsvolgend budget. Herman Hillen (rechts) krijgt het persoonsgebonden budget niet dat hij nodig heeft om zelfstandig te kunnen wonen. © Photonews

Tientallen mensen met handicap willen overheid voor rechter slepen, na “experiment” met halve uitkering. “Alsof je enkel van maandag tot woensdag zorg nodig hebt”

“Ik heb mijn job al moeten opgegeven, dag en nacht zorg ik voor mijn zoon.” Julienne Mertens is ten einde raad. Al jaren wacht ze op een persoonsvolgend budget voor haar zoon Glenn. Met dat geld zouden ze zijn meest dringende zorg kunnen betalen. Begin december hoorde ze dat ze voorlopig maar de helft van dat budget zou krijgen. Net als tientallen anderen wil ze daarom de Vlaamse overheid voor de rechter slepen. “Met dit bedrag kunnen we onmogelijk de zorg regelen die we nodig hebben.”

109 reacties

  • willy vangeel

    1 jaar geleden
    De Vlaamse regering is dan ook een voorbeeld hoe je zwakkeren geen kansen geeft en hen daarvoor ook nog eens financieel straft. En ondertussen speelt ze oppositie tegen de federale i.p.v. zelf degelijk te besturen.
  • Gisèle Moens

    1 jaar geleden
    Wanner de overheid het bedrag van het persoonsvormen budget bepaalt en meedeelt aan de begunstigde, MOET ze dit bedrag betalen. Dit is fundamenteel voor en in een rechtsstaat! Chance dat Van Deurzen en Crevits van dezelfde partij zijn. Kunnen ze de zwarte piet niet doorgeven aan een ander!
  • Huybrechts Daniel

    1 jaar geleden
    Er is geld genoeg, onze ministers kunnen het ook goed redden met de helft van hun loon. Dit geld kan beter besteed worden om de mensen te helpen die het echt nodig hebben. Er zijn andere doelen die wel geld krijgen, dit geld zou beter aangewend worden om de noden van onze eigen mensen te helpen.
  • Karel van Velzeke

    1 jaar geleden
    We moeten eerlijk zijn , 62000 euro per jaar is wel veel geld .
  • Jurgen Vermaut

    1 jaar geleden
    Experimenteren met mensen met een handicap, klinkt nogal als iets uit de jaren 30 en 40 uit de vorige eeuw. Alle schaamte is weg bij de politiek. Nu het gerecht zal deze slachtoffers ook niet redden gezien ook die instelling al decennia lang niet werkt.