Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

RECEPT Fajitas met rundergehakt, avocado en tomatensalsa

Birte Govarts
3 min read

Zelfs de kleinste aanpassingen kunnen het verschil maken om goede voornemens dit jaar wél vol te houden. Voeding speelt hierin een belangrijke rol: gezond eten geeft je een fitter gevoel, en samen lekker eten zorgt er ook voor dat je tot rust komt. Laat je de komende weken inspireren door HelloFresh om vast te houden aan je goede voornemens én volop te genieten van de avondmaaltijd! 

In de drukte van het dagelijkse leven is het niet altijd een prioriteit om ’s avonds samen te eten. Toch is dit hét moment om tot rust te komen en tijd door te brengen met elkaar. Gelukkig doet dit Familie-recept het goed bij jong en oud. Met deze heerlijke Mexicaanse fajitas met rundergehakt, avocado en tomatensalsa vind je de connectie met elkaar meteen weer terug. 

Benodigdheden voor 4 personen

• 2 rode uien
• 2 paprika’s
• 10g verse koriander
• 100g witte kaas
• 8 witte tortilla’s
• 2 limoenen
• 2 avocado’s
• 2 tomaten
• 440g rundergehakt
• 120g smokey tomatenketchup
• 4 el rodewijnazijn
• 1 el olijfolie
• peper en zout naar smaak.

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd de rode ui in dunne halve ringen. Pers de helft van de limoen uit en snijd de overige helft in parten. Meng de helft van van de rode ui in een kom met het limoensap, 1 el rodewijnazijn per persoon en een snuf zout. Bewaar apart en schep af en toe om.
  2. Snijd de paprika in dunne repen. Snijd de avocado doormidden, verwijder de pit en schil. Snijd het vruchtvlees in plakken. Snijd de koriander grof. Snijd de tomaat in kleine blokjes.
  3. Verkruimel de witte kaas. Meng de tomaat in een kom met de witte kaas en koriander. Breng op smaak met peper en bewaar apart tot gebruik.
  4. Verhit 1/4 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de overige rode ui en de helft van de paprika toe en bak 2-3 minuten. Voeg het rundergehakt toe en bak het los in 3 – 5 minuten.
  5. Verhit 1/4 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de overige rode ui en de helft van de paprika toe en bak 2-3 minuten. Voeg het rundergehakt toe en bak het los in 3 – 5 minuten.
  6. Zet de avocado, overige paprika en het rundergehakt allemaal in aparte schaaltjes op tafel. Zet ook de tomatensalsa en de gepekelde rode ui op tafel. Verdeel de tortilla’s over de borden en laat ieder zijn eigen tortilla vullen. Serveer met de partjes limoen en de gerookte tomatenketchup.
Door Birte Govarts

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…