Illustratiefoto.
Volledig scherm
Illustratiefoto. © REUTERS

België is minst favoriete buurland bij Duitsers

Verdammt! België blijkt het minst favoriete buurland te zijn voor de Duitsers. Dat kwam aan het licht door een grootschalige enquête die door onderzoeksbureau YouGov in opdracht van persbureau DPA is uitgevoerd onder 18-plussers in Duitsland.

66 reacties

  • Wim Stals

    1 jaar geleden
    In Nederland krijg je betaald voor aow of pensioen voor de jaren dat je er gewoond hebt iedereen krijgt het zelfde geen verschil arbeider en bediende bestaat daar niet of ambtenaren het is een democratie iedereen gelijk voor de wet spreek je Nederlands of Fries we zijn het zelfde volk
  • walter De Witte

    1 jaar geleden
    Ik heb voor mijn werk zowat 25 jaar in het buitenland gewoond. Door mijn pensioen kwam ik terug naar België. Wanneer men zo lang in het buitenland gewoond heeft dan ziet men pas welk bekrompen land België is en welke bekrompen mentaliteit er hier heerst. Onbeleefde zelfstandigen, België - Vlaanderen - Brussel en Wallonië liggen er echt vuil bij. De Belgen klagen en zagen maar ondernemen weinig om iets te veranderen en gaan verder als kuddedieren. Ik ga terug naar Noorwegen wonen.
  • patrick mas

    1 jaar geleden
    Aan Johan Billiet, ben van hetzelfde gedacht, heb er ook jaar en dag gewoond, maar was maar wat content dat ik er weg kon. Daartegenover staat natuurlijk, sinds ik hier zo'n 35 jaar woon ik echt beschaamd ben om Belg te zijn! Er loopt hier niets zoals het hoort, en zeker niet de regeringen. Maak van die 4 regeringen één deftige met een minister of 12 á 15, pas dan kunnen ze dit miniplekje een land noemen. Zelf zou ik hier ook zo snel mogelijk wegwillen, liefst naar het zuiden of zelfs Luxemburg.
  • Daniel Meuleman

    1 jaar geleden
    Als Vlaming moet je je eens verdiepen in de Belgische geschiedenis en de houding van La Belgique tegenover de Vlamingen, Ik voel gaan enkele affiniteit met Belgie ,dit is een land om te haten, Vlaanderen is mijn vaderland,
  • Emmanuel Veraart

    1 jaar geleden
    Michel de Jong, het is aan jou om de taal van de regio dat je bezoekt proberen te beheersen en niet andersom.
  1. KIJK. Britse man gaat andere treinpassagier te lijf met groot mes, slachtoffer vecht voor zijn leven

    KIJK. Britse man gaat andere treinpassa­gier te lijf met groot mes, slachtof­fer vecht voor zijn leven

    De politie van het Britse Beckenham, nabij Londen, is op zoek naar de verdachte van een steekpartij. De verdachte kreeg het aan de stok op de trein met een andere man om nog onbekende reden en trok een groot mes. Op beelden die een getuige kon maken is te zien hoe de man zijn slachtoffer te lijf gaat met het grote mes. Terwijl de andere passagiers de politie bellen en roepen dat hij moet stoppen, haalt de verdachte nog enkele keren uit. Het slachtoffer wordt naar het ziekenhuis gebracht waar hij vecht voor zijn leven. De verdachte is nog steeds spoorloos. Daarom vraagt de politie van het Britse Beckenham iedereen die iets weet over de steekpartij zich te melden.
  2. In welk Europees land kan je nog ontsnappen aan de hoge energieprijzen? Veertien Vlamingen getuigen: “Ik leef hier in een gouden kooi”
    PREMIUM

    In welk Europees land kan je nog ontsnappen aan de hoge energie­prij­zen? Veertien Vlamingen getuigen: “Ik leef hier in een gouden kooi”

    Ons leven werd in het oorlogsjaar 2022 meer dan tien procent duurder. Hoe liep het elders? Veertien uitgeweken Vlamingen getuigen hoe er in Europa al wordt bespaard op reizen en cadeautjes. Valt er nog ergens te ontsnappen aan de gierende inflatie? Waar maakt men zich geen zorgen om de verwarming? En waar maken de rijke Russen nu het mooie weer? “Op papier zijn we hier allemaal miljonair.”