Opnieuw aanslag tegen woning in Berchem, ook explosie in Merksem

De Antwerpse politie is maandagnacht uitgerukt naar twee meldingen van explosies in Berchem en Merksem. In de Deken De Winterstraat werd de woning van de familie E.H. opnieuw geviseerd, in Merksem werd de deur van een huis in de Nieuwdreef beschadigd.

sare
Bron: BELGA

Onbekenden hebben maandagnacht even voor 1.30 uur een aanslag gepleegd tegen het huis van de familie E.H. in de Deken De Winterstraat in Berchem. Er was een luide explosie te horen waarna de voordeur van het pand vuur vatte. De brandweer en de politie kwamen ter plaatse en stelden een perimeter in. Het labo komt ter plaatse voor een sporenonderzoek.

De woning in de Deken De Winterstraat.  ©  bfm

Het onder vuur genomen huis is de woning van de familie E.H., die wordt al geruime tijd geviseerd met zwaar drugsgeweld. Afgelopen jaar werden tegen de woning vijf aanslagen gepleegd, ook andere aan de familie gelinkte adressen werden geviseerd, onder meer hun (ondertussen gesloten) pannenkoekenhuis Stacks in de Volkstraat op het Zuid. Het geweld tegen de E.H.’s heeft te maken met een of meerdere conflicten in het milieu van de internationale cocaïnesmokkel, die linkt wordt ook nu weer gezien als het motief voor de feiten.

Even voor de aanslag in Berchem werden de hulpdiensten ook naar de Nieuwdreef in Merksem gestuurd voor een ontploffing. Daar raakte de deur van een woning, vlak bij het kruispunt met de Bredabaan, beschadigd. Een nacht eerder was er aan de woning ook al een incident. “We onderzoeken de context van de feiten en of die al dan niet kaderen in ruzie of dispuut waarvoor gisteren ook al schade gemeld werd aan de politie”, bevestigt Wouter Bruyns, woordvoerder van de politiezone Antwerpen. Ontmijningsdienst Dovo en het gerechtelijk labo kwamen maandagnacht ter plaatse in Merksem.

Volgens onze informatie werden in beide gevallen geen verdachten opgepakt. “We hebben telkens in de ruime omgeving nazicht gedaan”, aldus Bruyns.

Nieuwdreef, Merksem. ©  bfm

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen