© bfm, atv

Opnieuw aanslag tegen woning in Berchem, ook explosie in Merksem

De Antwerpse politie is maandagnacht uitgerukt naar twee explosies in Berchem en Merksem. In de Deken De Winterstraat familie E.H. opnieuw geviseerd, voor de veertiende keer al. In Merksem raakte de deur van een huis in de Nieuwdreef beschadigd.

Onbekenden hebben maandagnacht even voor 1.30u een aanslag gepleegd tegen het huis van de familie E.H. in de Deken De Winterstraat in Berchem. Er was een luide explosie te horen waarna de voordeur van het pand vuur vatte. De brandweer en de politie kwamen ter plaatse en stelden een perimeter in. Het labo deed een sporenonderzoek.

De woning in de Deken De Winterstraat. ©  BFM

Het onder vuur genomen huis is de woning van de familie E.H., die wordt al geruime tijd geviseerd met zwaar drugsgeweld. Afgelopen jaar werden tegen de woning vijf aanslagen gepleegd, ook andere aan de familie gelinkte adressen werden geviseerd, onder meer hun (ondertussen gesloten) pannenkoekenhuis Stacks in de Volkstraat op het Zuid. Sinds 2019 werden alles opgeteld al twaalf aanslagen tegen de familie gepleegd, twee keer kon bovendien een aanslag vermeden worden door de politie en door een eigen ‘bewakingsdienst’ van de familie.

Het geweld tegen de E.H.’s heeft te maken met een of meerdere conflicten in het milieu van de internationale cocaïnesmokkel, die link wordt ook nu weer gezien als het motief voor de feiten.

LEES OOK. OVERZICHT. Dit is de ellenlange lijst van drugsgerelateerde incidenten in en rond Antwerpen

Even voor de aanslag in Berchem werden de hulpdiensten ook naar de Nieuwdreef in Merksem gestuurd voor een ontploffing. Daar raakte de deur van een woning, vlak bij het kruispunt met de Bredabaan, beschadigd. Een nacht eerder was er aan de woning ook al een incident. Ontmijningsdienst Dovo en het gerechtelijk labo kwamen maandagnacht ter plaatse in Merksem.

Hoewel een van de bewoners van het geviseerde pand werkzaam is in de haven én al opgepakt werd voor drugsfeiten, is de link met het drugsmilieu volgens de politie nog niet meteen duidelijk. “We onderzoeken de context van de feiten en of de feiten al dan niet kaderen in ruzie of dispuut waarvoor gisteren ook al schade gemeld werd aan de politie”, zei woordvoerder Wouter Bruyns maandagnacht.

Het parket vorderde voor de explosie in Berchem een onderzoeksrechter, voor de feiten in Merksem gebeurde dat (nog) niet.

Nieuwdreef, Merksem. © BFM 

 sare

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Meest gelezen