Tom Waes: "Er is nul komma nul politieke inmenging geweest."
Volledig scherm
PREMIUM
Tom Waes: "Er is nul komma nul politieke inmenging geweest." © VRT

'Het verhaal van Vlaanderen' deels betaald door N-VA: "Propaganda? Echt waar, allemaal zever!”

Naar ‘Het verhaal van Vlaanderen’ keken zondagavond 1,1 miljoen mensen. Bij N-VA zijn ze blij, want de geschiedenisles van Tom Waes is een gevolg van een regel die de partij in het Vlaams bestuursakkoord liet opnemen: meer aandacht op de VRT voor de Vlaamse identiteit. Het programma werd ook gemaakt met subsidies van N-VA-ministers Jan Jambon, Zuhal Demir en Ben Weyts. Is ‘Het verhaal van Vlaanderen’ een verdoken N-VA-pamflet?

  1. “Een robot in je bed is toch even wennen”: de ‘Somnox’ zou al 6.000 Belgen beter doen slapen. Onze man test hem
    PREMIUM
    1

    “Een robot in je bed is toch even wennen”: de ‘Somnox’ zou al 6.000 Belgen beter doen slapen. Onze man test hem

    “Je voelt je weer uitgerust in drie weken”, dat is de straffe belofte van het Nederlandse bedrijf Somnox. Hun slaaprobot past zich aan aan je ademhaling en wil België veroveren. Helpt het dure apparaat je echt beter in te dommelen? Onze journalist nam de proef op de som en vroeg aan twee slaapexperts of de Somnox echt 549 euro waard is: “Je kan ook al voor 300 euro geholpen zijn.”
  2. “Alcoholwaarschuwingen op elke parasol?”: sector uit ongenoegen over nieuw ontwerp rond alcoholreclame

    “Alcohol­waar­schu­win­gen op elke parasol?”: sector uit ongenoegen over nieuw ontwerp rond alcoholre­cla­me

    Een voorlopig ontwerp van een ministerieel besluit van minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) over alcoholreclame zorgt voor ongenoegen binnen de sector. Daarin staat dat er gezondheidswaarschuwingen zouden moeten komen bij alle vormen van alcoholreclame en dat in een soort roterend systeem. Concreet zou dat volgens ‘VTM Nieuws’ kunnen betekenen dat er op bijvoorbeeld parasols met bierreclame ook nog verschillende alcoholwaarschuwingen moeten gedrukt worden. Minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) probeert te sussen: “De discussie is niet afgelopen.”