Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © ANP / EPA

Oekraïne meldt nieuwe artillerieaanval tegen Russische troepen: “500 doden en gewonden”

In de regio Cherson in het zuiden van Oekraïne heeft het Oekraïense leger naar eigen zeggen zware verliezen toegebracht aan Russische troepen met een artillerieaanval. Bij het dorp Tsjoelakivka zouden vijandelijke troepen en militair materieel geraakt zijn, zo meldt de Oekraïense generale staf.

84 reacties

  • Christine Laevers

    1 jaar geleden
    Het is de oude sovjet-methode om de vijand te overstelpen en uit te putten met een oneindig aantal kanonnenvoermannen. Soldaten voor eenmalig gebruik. Ik ben er zeker van dat dit ook een psychologische druk is op de Oekraiense soldaten. Laten we hopen dat vele Russische reservisten zich overgeven. Die kans wordt hen geboden via de Oekraiense app : 'Ik wil leven.' Of dat ze zich massaal keren tegen de legerleiding.
  • Marianne Van den Lemmer

    1 jaar geleden
    Goed zo, Oekraïne, doe zo verder. Jullie nemen soldaten onder vuur, de laffe Russen gooien bommen op burgers.
  • Willy Stinissen

    1 jaar geleden
    Ik heb eens een Indische minister in een interview horen zeggen dat wij westerlingen naar cijfers kijken om de aandacht van de miserie van de mensen weg te trekken. Ik moet haar gelijk gaan geven. Koele cijfers om grote tragedies te verbergen. Dat gaat zo niet stoppen en dat is geen monopolie spel tussen twee presidenten. De politiek moet dat oplossen.
  • chris Ceulemans

    1 jaar geleden
    Volgens mij staat een escalatie voor de deur. De Russen zullen nooit verlies accepteren, en zullen onverwacht naar andere middelen grijpen.
  • Marinus van Driel

    1 jaar geleden
    @ Melissa Meuris : Uiteraard mag je de doorsnee Rus niet vergelijken met een bloeddorstige, macht wellustige en niets ontziende psychopaat. Ik ken verschillende Russen en dat zijn mensen zoals U en ik. Poetin is een gek, die heeft niks met menselijkheid te maken. Ik zit wel in met die sukkelaars die als kanonnenvoer worden geofferd.