Defensieminister Sjojgoe en de verwoeste school in Donetsk
Volledig scherm
Defensieminister Sjojgoe en de verwoeste school in Donetsk © Reuters

“Wie kwam op idee om militairen massaal in één gebouw met munitie te steken?” Enorme woede in Rusland na dood 'honderden soldaten' bij Oekraïense aanval

Bij een raketaanval maandag op een bezette stad in de regio Donetsk, zijn tientallen - mogelijk honderden - Russische soldaten omgekomen. Inmiddels meldt Kiev dat het de Russen opnieuw een zware klap heeft toegediend met meer dan “500 doden en gewonden” in de regio Cherson. Prominente Russische militaire bloggers reageren woedend - en het is opmerkelijk dat hun woede grotendeels gericht is op de legerleiding. Maar Moskou probeert de schuld in de schoenen van de lokale autoriteiten in Donetsk te schuiven.

128 reacties

  • Christine Laevers

    1 jaar geleden
    Zoals te verwachten was, schuift de ene de schuld op de andere. De soldaten zelf krijgen nu ook de schuld vanwege de GSM's maar de lokalisering van de kazerne kon ook gebeurd zijn gewoon door een discreet telefoontje van een Oekraiener die er in de buurt woont. De Oekraieners hebben trouwens een app waar men Russische aanwezigheid kan melden. 600 reservisten in een universiteitsgebouw : daar kan je niet naast kijken.
  • Willy Bogaert

    1 jaar geleden
    Een defensieministers vol met decoraties en nooit soldaat geweest zeker ?
  • Elle Devee

    1 jaar geleden
    De Russen hebben een groot probleem. Ze hebben massaal ongemotiveerde burgers opgeroepen die hier niet voor opgeleid zijn en hun familie missen. Dan gaan ze hun privé GSM gebruiken en gaan daarmee op hun social media. Koud kunstje voor de Oekraïners om dan te lokaliseren waar veel Russen zitten.
  • Marianne Van den Lemmer

    1 jaar geleden
    De Russen doen zoveel stommiteiten, de Russen zijn verleerd hoe ze een oorlog voeren. Gelukkig voor Oekraïne.
  • FREDDY VANHOET

    1 jaar geleden
    Er is maar één verantwoordelijke voor deze waanzin en dat is Poetin ! Hoeveel Russen zullen er nu van de trappen of door een venster vallen ? Wie stopt deze waanzinnige moordenaar ? Wordt er gedacht tot dit potje helemaal overkookt ?