© Zygmund Krzywania

Ontmoeting tussen seniorenraden van Hasselt en Wuustwezel

Vorige woensdag verwelkomde de Seniorenadviesraad van Hasselt de collega's van Wuustwezel in de Centrale Werkplaatsen van de stad Hasselt. De delegatie van 24 personen uit de Antwerpse Kempen stond onder leiding van schepen May Aernouts en voorzitter Fons Gommers.

Zygmund Krzywania

Tijdens de presentaties van Fons Gommers en Zygmund Krzywania konden de aanwezigen kennismaken met de werking van de SAR Wuustwezel en Hasselt. Automatisch werd de vergelijking gemaakt tussen een eerder landelijke gemeente en een middelgrote centrumstad. Maar al vlug constateerde men dat eenzaamheid, mobiliteit, de digitale wereld, activiteiten en voorzieningen de thema's zijn die steeds terugkomen.

Extra aandacht werd besteed aan het Memorandum dat op vraag van de Vlaamse Ouderenraad momenteel overal op de agenda staat. Deze nota ten behoeve van de overheden zal helpen om tot een Ouderenbeleidsplan 2019-2024 te komen.

Het programma werd verdergezet door professor Willy Miermans van UHasselt die een uiteenzetting gaf over Ouderen en Mobiliteit. Heel interessant en op een humoristische wijze gebracht. Het voormiddagprogramma werd afgesloten met een dankwoordje van beide schepenen. De SAR Hasselt kreeg meteen ook een uitnodiging voor een tegenbezoek in 2018.

Het namiddagprogramma bestond uit een bezoek aan de Hogevijf Banneux en de Abdijsite van Herkenrode.

Foto: Stad Hasselt, Annemie America.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer