Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © Photo News

Twee derde van de Britten wil nieuw referendum over terugkeer naar de EU

Bijna drie jaar nadat het Verenigd Koninkrijk de Europese Unie verliet, is twee derde van de Britten voorstander van een referendum over een terugkeer. Dat blijkt uit een peiling van de Britse krant ‘The Independent’. Veel “Brexiteers” hebben de voordelen van een exit overschat.

48 reacties

  • Meeuw Andriez

    1 jaar geleden
    Zonder europa is het gedaan met democratie en zijn we terug allemaal lijgeigenen in een mum van tijd. Denken dat de individuele landen in europa nog enigzins slagkracht hebben is een illusie. Kijk naar de UK nu net! Ze falen, en falen hard. De producten die verboden waren in de EU en nu terug toegelaten zijn in de UK dankzij lobbywerk en drukkingsmiddel en waanzinnig. Zaken die neurologische scahde toebrengen enzo. Maar zeker, blijf maar denken dat zonder de EU alles beter wordt.
  • pat Ronsse

    1 jaar geleden
    Wat is er eigenlijk beter geworden sinds de EU? Schaf die rommel volledig af en vele gewone mensen zullen veel meer gelukkig zijn. Gedaan met geldverkwisting van de gewone burgers en al die eurokraten die hun zakken vullen en niets presteren. De gewone mens moet alles terug lijmen wat de rijken kapot maken.
  • Cris Verwilligen

    1 jaar geleden
    Waarom steeds die haat? Europa is ook niet zaligmakend, zeker niet. En degenen die nu al eisen stellen geven de Britten eigenlijk gelijk. Europa geeft niet om mensen of landen. Denk niet dat EU de UK of Schotland terugnemen. Dan openen ze precedenten voor afscheiding zoals catalonie. En eerlijk? Welk nut heeft EU? Is België in het kwadraat. Zij hebben hun keuze gemaakt, andere zullen wel volgen.
  • Sylvain Helsen

    1 jaar geleden
    Om herhaling van brexit-toestanden - en alles wat er aan voorafging (Thatcher- en Farage-toestanden) - te voorkomen, moet de manier waarop in het VK aan politiek wordt gedaan grondig worden aangepast aan de Europese realiteit! Het vaak bezopen middeleeuwse karakter moet tot een absoluut minimum worden herleid! Vooral de manier waarop je in Engeland politicus kunt worden! De manier waarop je verkozen wordt! Dat is niet meer van deze tijd! It may be described as staggeringly out of the ordinary!
  • FABIAN MAEYAERT

    1 jaar geleden
    Alsof het hier in Europa zo goed is ? Het Europees Parlement is ook corrupt en zit vol met zakkenvullers waarvan de zak nooit genoeg is gevuld. De eilandbewoners dachten het in 2016 zelf beter te kunnen ? Laat ze dan maar zitten op die aardkluit.