© Reuters

FIFA-voorzitter Infantino is “verbijsterd” door kritiek op selfies bij kist Pelé

FIFA-voorzitter Gianni Infantino is gespot toen hij poseerde voor selfies naast de open kist van Pelé tijdens de wake voor de overleden Braziliaan. Dit heeft hem veel kritiek opgeleverd, waar de Zwitser overigens niets van begrijpt, zo gaf hij aan op sociale media.

Pelé, drievoudig WK-winnaar, algemeen beschouwd als een van de beste voetballers ooit, stierf vorige week op 82-jarige leeftijd aan kanker. De kist van de Braziliaanse voetballegende staat midden op het veld in het Vila Belmiro-stadion, de thuisbasis van zijn voormalige club Santos, in Sao Paulo.

Duizenden mensen stonden in de rij om hun respect te betuigen, met Infantino onder degenen die de openbare ceremonie bijwoonden. Maar de president van de FIFA kreeg op sociale media veel kritiek nadat hij op enkele meters afstand van de doodskist van Pelé werd gezien terwijl hij poseerde voor foto’s.

De 52-jarige voorzitter, die in Zwitserland werd geboren, sprak ook met Pelé’s weduwe Marcia Aoki en zijn oudste zoon Edinho. “We zijn hier met grote droefheid. Pelé is eeuwig. Hij is een wereldwijd icoon van het voetbal. Toekomstige generaties moeten weten en onthouden wie Pelé was”, liet Infantino zich ontvallen.

Reactie Infantino

De Zwitser begrijpt zelf overigens niets van de ophef. Volgens Infantino is het allemaal een misverstand. Hij schrijft in een statement op Insatgram dat hij verbijsterd is dat hij kritiek krijgt op zijn actie.

“Familieleden en oud-ploeggenoten vroegen mij om foto’s te nemen omdat ze zelf niet wisten hoe dat te doen. Daar was ik erg door vereerd en natuurlijk deed ik dat meteen. Als behulpzaam zijn voor oud-ploeggenoten van Pelé me zoveel kritiek oplevert, dan incasseer ik die graag. En ik zal altijd behulpzaam blijven voor zij die bijgedragen hebben aan de geschiedenis van het voetbal.”

“Ik heb zoveel respect en bewondering voor Pelé en voor die ceremonie gisteren dat ik nooit iets zou doen dat op welke manier dan ook respectloos zou zijn. Ik hoop dat degenen die dingen hebben gepubliceerd of gezegd hebben zonder het te weten en zonder informatie te zoeken, het fatsoen en de moed zouden hebben om toe te geven dat ze ongelijk hadden en te corrigeren wat ze zeiden.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer