©  gvb

Tuinhuis vliegt in brand in Kleine-Brogel, brandweer kan woning vrijwaren

Peer -

Op de Lillerbaan in Kleine-Brogel (Peer) is dinsdag rond 10.30 uur brand ontstaan in een tuinhuis. De brandweer Noord-Limburg kon vermijden dat het vuur oversloeg op de woning, maar het tuinhuis brandde wel grotendeels uit.

Olivier Simons/Geert Van Baelen

Het waren de buren die als eerste de brand opmerkten en vervolgens de zonen van de eigenaar verwittigden. Ze probeerden nog te blussen, maar het was onbegonnen werk. De hulpdiensten waren intussen al verwittigd.

Het tuinhuis stond op amper twee meter van de woning, maar dankzij het snelle optreden van de brandweer Noord-Limburg kon een overslag voorkomen worden. “De bewoners en de buurman probeerden het vuur zelf al te blussen, en wij kregen de brand uiteindelijk snel onder controle”, zegt officier Walter Cuypers van de brandweer Noord-Limburg. “We konden de woning volledig vrijwaren.”

De brand ontstond vermoedelijk door een kortsluiting. “In het tuinhuis/garage/opbergruimte stonden twee elektrische fietsen en wat elektrisch materiaal. Ongeveer de helft van de hogedrukreinigers en boormachines hebben we nog kunnen redden, maar de rest van het materiaal en de fietsen gingen in de vlammen op. De omheining van de buren liep ook wat brandschade op.” siol/gvb

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer