©  Jurgen Remmerie

Treinbegeleider bedreigd met mes door zwartrijders: drie jongeren opgepakt

Gent -

Een treinconducteur is dinsdagochtend in station Gent-Sint-Pieters bedreigd door drie zwartrijders met een mes. Het ging om twee minderjarigen en één minderjarigen. De jongeren konden opgepakt worden door de politie. Voor de NMBS is de maat vol. “Dit zinloos geweld moet stoppen”, klinkt het.

Simon Dekaezemaker

Het incident gebeurde dinsdagochtend om 4.45 uur op de trein van Brugge naar Genk. Het was nog vroeg en kalm op de trein. Een treinbegeleider was in station Gent-Sint-Pieters drie jongeren aan het controleren. ZIJ bleken geen ticket te hebben en werden aangesproken door de treinbegeleider.

Camera’s

“Daarop haalden ze uit het niets een mes boven en werd de man hiermee bedreigd”, zegt NMBS-woordvoerder Dimitri Temmerman. “De drie jongeren sloegen op de vlucht. Door onze mensen is dan snel gehandeld. Zij verwittigden de spoorwegpolitie en die kwamen dan ook ter plaatse.”

Dankzij de hulp van de Gentse politie en camera’s in de buurt van het station konden de drie jongeren snel opgepakt worden. “Het gaat om twee minderjarigen en één meerderjarige”, zegt de federale politie. “Zij worden ondervraagd en het onderzoek naar het incident loopt volop.”

Nultolerantie

De betrokken treinbegeleider was enorm aangedaan door het voorval. “Onze medewerker heeft daarop de nodige begeleiding gehad”, zegt Temmerman. “Een nieuwe begeleider is opgeroepen geweest om hem te vervangen. De trein is daardoor met enige vertraging pas kunnen vertrekken.”

De treinbegeleider zal nu klacht indienen tegen de drie jongeren. Ook de NMBS zal zich burgerlijke partij stellen. “Dat doen we principieel altijd en dit als duidelijk signaal dat het moet stoppen”, zegt Temmerman. “Elke vorm van agressie is er één te veel. Wij willen daarom absolute nultolerantie.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer