© Kevin Mathijs

Ivan wint Bilzers popconcours Pop a’ Cast 2017

Zaterdag 25 maart namen zes Bilzerse bands het tegen elkaar op tijdens de finale van de negende editie van Pop a’ Cast. Anthe, Black Shack, Jungleproof, After The Nova, Dr. Zebra & Ivan staken er tijdens de voorrondes in de twee Bilzerse jeugdhuizen met kop en schouders bovenuit. Tijdens de drie voorgaande voorrondes namen in totaal 13 bands deel.

Kevin Mathijs

Omdat er dit jaar opvallend veel talent in de finale zat, was het voor de jury geen gemakkelijke klus om de drie beste bands aan te duiden. Na lang en rijp beraad werd Ivan, ‘het nasty doom metal trio uit Mopertingen’, verkozen tot winnaar van Pop a’ Cast 2017. Naast een waardebon van 500 euro van Jacky Claes mogen ze EMOTIONS 2017 openen in de grote zaal.

Dr. Zebra werd verdiend tweede. Zij gingen naar huis met een waardebon van 375 euro gesponsord door Jacky Claes. De derde plek ging naar Jungleproof. Ze wonnen een grote hoeveelheid bier. Beide bands wonnen ook een optreden op vrijdag 12 mei in CC De Kimpel. Daar mogen ze het beste van zichzelf geven en elk een bevriende band uitnodigen.

Naast de drie beste bands was er ook een speciale prijs voor de beste gitarist en zanger of zangeres van het concours. De jury heeft dus zowel tijdens de voorrondes als tijdens de finale de gitaristen, zangers en zangeressen extra in het oog gehouden. Michiel Willems van Ivan werd verkozen tot beste gitarist van het concours en kreeg een gitaareffect. Martine Max van Afther the Nova werd verkozen tot de beste zangeres en krijgt een kwalitatieve zangmicrofoon. Deze prijzen werden geschonken door Muziekhandel Stringswings uit Beverst.

In 2018 maken we ons weer op voor het dj geweld in Bilzen!

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer