Politie zoekt getuigen en tips na inbraakgolf in gehucht Witgoor in Dessel

De wijk Witgoor in Dessel is de laatste twee weken het doelwit van inbrekers. Er waren al zes inbraken en twee pogingen. De politie doet een uitgebreid buurtonderzoek en vraagt dat wie iets verdachts heeft gezien, dat zou melden. 

De politie van Dessel is op zoek naar de daders van een reeks woninginbraken of pogingen in het gehucht Witgoor. Daar zijn in twee weken tijd zes inbraken gepleegd en er waren ook twee inbraakpogingen. En dat is in Witgoor ongewoon. "Het is een omgeving die niet zo inbraakgevoelig is", zegt Stefaan Volckaerts van de Politie Balen Dessel Mol. "Die stijging is zowel voor ons als voor wie er woont toch wel opmerkelijk en roept vragen op." 

Bij de gelukte inbraken werd er geld en juwelen meegenomen. Telkens forceerden de daders een raam of een deur en ze kozen meestal voor een doelwit waar een vluchtweg was. "Wij bekijken elke zaak afzonderlijk, maar zoeken ook naar een mogelijk onderling verband. Aan de Bogaardstraat waren er op kerstavond drie feiten. Daar kunnen we met vrij grote zekerheid zeggen dat het om dezelfde daders gaat."

De politie vraagt dat wie iets verdachts heeft gezien en het onderzoek mogelijk kan helpen, om te bellen of te mailen naar de politiezone Balen Dessel Mol. Ze stuurt ook wijkagenten op pad om een uitgebreid buurtonderzoek te doen.

Meest gelezen