© Photo News

Koen Casteels opnieuw nummer één bij Wolfsburg: “Moeilijke beslissing”

Rode Duivel Koen Casteels staat zondag tussen de palen van Wolfsburg tijdens het Bundesliga-duel bij Bayer Leverkusen. Dat heeft Wolfsburg-coach Andries Jonker vrijdag bevestigd.

Bij Wolfsburg startte de 24-jarige doelman dit seizoen als nummer één, maar een coachwissel zorgde ervoor dat Casteels toch terug op de bank belandde. Door de blessure van clubmonument Diego Benaglio stond hij er de voorbije drie wedstrijden dan toch terug onder de lat. Enkele weken geleden kreeg de ex-doelman van Racing Genk voor het eerst in meer dan drie jaar nog een oproepingsbrief voor de Rode Duivels in de bus, hij werd geselecteerd voor de duels tegen Griekenland (1-1) en Rusland (3-3).

“Koen heeft ons geholpen om in drie wedstrijden zeven punten te pakken en heeft dit verdiend”, aldus Jonker. “Ik schat Diego heel hoog in als mens en als speler, dit was een heel moeilijke beslissing. Ik heb met beide doelmannen gepraat en Diego is uiteraard ontgoocheld, maar begrijpt de beslissing wel. Hij blijft wel onze kapitein, al zal Luis Gustavo de band op het veld dragen”, stelde de Nederlandse coach van Die Wölfe.

Wolfsburg staat na 25 speeldagen op de vijftiende plaats in de stand in de Bundesliga. Het heeft 29 punten en laat alleen Hamburg (27), Ingolstadt (19) en Darmstadt (15) achter zich.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer