©  BELGA

Zeven beschuldigden van aanslagen in Brussel weigeren naar rechtbank te komen

De zeven aangehouden beschuldigden hebben woensdag geweigerd naar de Justitia-zaal te komen voor het proces van de aanslagen van 22 maart 2016. Dat heeft voorzitter Laurence Massart woensdag gezegd bij aanvang van de zitting.

debn
Bron: BELGA

Mohamed Abrini, Osama Krayem, Sofien Ayari, Bilal El Makhoukhi en Hervé Bayingana Muhirwa hebben geweigerd om hun cel te verlaten. Salah Abdeslam en Ali El Haddad Asufi zijn wel uit hun cel gekomen en naar het transferlokaal gegaan. “Ze moesten hun bovenkledij uitdoen, toen ze hun onderkledij moesten uitdoen hebben ze dat geweigerd”, zei Massart. De beschuldigdenbox is woensdag dus leeg.

LEES OOK. Ondanks verbod gaat politie door met naaktfouilles van verdachten terreurproces: “Alsof we vastzitten in absurde sketch”

De beschuldigden klaagden dinsdag opnieuw de naaktfouilles aan voor hun overbrenging van de cel naar het Justitia-gebouw, nadat de kortgedingrechter beslist had dat systematische naaktfouilles zonder persoonlijke motivering verboden zijn. De beschuldigden gaven dinsdag aan dat er niets veranderd is, bij de federale politie was te horen dat er wel een nieuwe procedure is.

De broers Smail en Ibrahim Farisi, die als vrije mannen verschijnen, zijn de enige beschuldigden die woensdag wel in de zaal zitten.

LEES OOK. Ook vandaag geen Salah Abdeslam: voornaamste beschuldigde opnieuw afwezig op terreurproces

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER