Thomas Rose, diensthoofd van het brandwondencentrum in Neder-Over-Heembeek.
Volledig scherm
PREMIUM
Thomas Rose, diensthoofd van het brandwondencentrum in Neder-Over-Heembeek. © ANP / Dieter Telemans

Deze brandwondenchirurg kreeg vijf slachtoffers binnen op oudjaar en heeft heel duidelijke boodschap over vuurwerk

“Meer vuurwerkslachtoffers dan de voorbije zestien oudejaarsnachten samen.” Ook Thomas Rose, diensthoofd van het Brandwondencentrum in Neder-Over-Heembeek, trekt aan de alarmbel na een enorme opstoot in het aantal ongevallen met vuurwerk. Rose heeft een heel duidelijke boodschap: “En anders zal het op 31 december 2023 nog erger worden.”

58 reacties

  • Melissa Meuris

    1 jaar geleden
    Vuurwerk verbieden voor particulieren, enkel toelaten voor vuurwerk georganiseerd door stad en afgeschoten door erkende vuurwerkmakers, zo was het vroeger ook. Men mag geen alarmpistool dragen wel met vuurwerk op ordediensten knallen. Wat een soft beleid toch.
  • Rian Coppens

    1 jaar geleden
    Vuurwerk geweldig maar als de mensen niet luisteren hoe en wanneer t dient aangestoken worden dan heb ik geen medelijden met de ongevallen
  • Raul Marqués da silva

    1 jaar geleden
    Beste Politici, waarom is het zo moeilijk om iets te verbieden ? waarom luisteren jullie niet naar de mensen ? Jullie worden door ons verkozen om ons te vertegenwoordigen ! verboden = verboden en geen uitzonderingen! Maar ook in onze buurlanden!!
  • Linda Wellekens

    1 jaar geleden
    Alleen voor professionelen, zeker niet voor particulieren, dat is nu wel duidelijk ! Waar wacht de regering op ?
  • Leo van Alphen

    1 jaar geleden
    Daar sta je dan alleen als land. Alles wat nu op de markt komt moet van de EU super veilig zijn en schoon. Het vuurwerk heeft niet alleen veel directe slachtoffers tot gevolg, denk niet alleen aan de gewonden maar ook aan alle mensen met een aandoening aan de luchtwegen en veel verstoorde dieren, maar ook veel vervuiling Ik vraag mezelf af welke sterke lobby de vuurwerkbranche heeft in Europa. Mocht er een product komen met de gelijke nadelen als vuurwerk dan zou dit zeker niet toegelaten worden