Themabeeld. ©  Jan Van der Perre

‘Pedohunters’ slaan en beroven man (37) die ze hadden gelokt met profiel van 14-jarig meisje, jongeman (23) aangehouden

Antwerpen, Mechelen -

Een groepje zogenaamde ‘pedohunters’ heeft zondag een 37-jarige man uit het Mechelse geslagen en beroofd. Ze hadden de man gelokt met het profiel van een 14-jarig meisje. Een van de verdachten zit in de cel.

sare

De feiten speelden zich zondagnacht af op Linkeroever in Antwerpen. Een 37-jarige man uit het Mechelse was via sociale media benaderd door iemand die zich voordeed als een meisje van 14 jaar dat met hem wilde afspreken. Het profiel bleek gebruikt te worden door een groepje jonge ‘pedohunters’ uit de wijk Linkeroever. Door zich uit te geven voor een minderjarig meisje probeerden ze mannen met foute ideeën te lokken om hen een lesje te leren en te beroven. Mogelijk ook omdat de kans dat de slachtoffers nadien aangifte doen kleiner is omdat ze zelf problemen met justitie kunnen vrezen.

In dit geval contacteerde de man uit het Mechelse de politie wél. Hij vertelde dat hij op de plaats van de afspraak opgewacht werd door een groepje jongemannen die hem enkele klappen gaven en hem beroofden van zijn portefeuille, gsm en sigaretten. Hij had daarbij lichte verwondingen opgelopen.

De politiezone Antwerpen kon de verdachten zondagnacht rond 2u al arresteren. De drie jongemannen werden voorgeleid bij de onderzoeksrechter. “Een 23-jarige werd aangehouden op verdenking van diefstal met geweld en wederrechtelijke vrijheidsberoving”, bevestigt Kristof Aerts, woordvoerder van het parket in Antwerpen. “De twee anderen werden vrijgelaten onder voorwaarden.”

De man uit het Mechelse wordt voorlopig enkel gezien als slachtoffer, hij werd nog niet verhoord over het feit dat hij een afspraak probeerde te maken met een 14-jarig meisje.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Meest gelezen