Man van 37 uit Mechelen beroofd en geslagen door 3 "pedohunters" in Antwerpen

In Antwerpen hebben zogenoemde "pedohunters" een man van 37 uit Mechelen geslagen en beroofd. Ze deden zich hierbij voor als een meisje van 14. Dat schrijft Gazet van Antwerpen en bevestigt het Antwerpse parket. De man deed aangifte bij de politie, die drie verdachten kon arresteren. Een van hen is aangehouden, de twee anderen zijn vrij onder voorwaarden.

In Antwerpen hebben drie zogenoemde "pedohunters" tijdens de nacht van zondag op maandag een 37-jarige man uit Mechelen geslagen, geschopt en beroofd. "De man werd door drie twintigers naar een woning op Linkeroever gelokt", vertelt Kristof Aerts van het Antwerpse parket. Ze deden dat nadat ze zich op sociale media hadden voorgedaan als een meisje van 14. "Pedohunters" willen mannen die afspreken met minderjarigen aanpakken. 

"Het slachtoffer kon op een bepaald moment toch ontsnappen uit de woning, waarna hij meteen de politie heeft gebeld", vertelt Aerts. "Die was gelukkig snel ter plaatse en kon drie verdachten arresteren." Een van hen is aangehouden, de twee anderen zijn vrij onder voorwaarden. De man zelf is ook kort verhoord over de feiten, maar niet over zijn plan om af te spreken met een 14-jarige. "In deze zaak is hij slachtoffer en zo'n afspraak is niet strafbaar", klinkt het.

Meest gelezen