De Stafford die het kind aanviel. De dierenarts heeft de hond na overleg met de ouders laten inslapen  ©  rr

Arm en been van kind (1,5) dat aangevallen werd door hond toch gered, politie vindt drugs in woning van vader

Een kindje van anderhalf jaar is woensdagochtend in Ledegem aangevallen door een hond. Volgens het parket moesten een arm en een been worden geamputeerd, maar die berichtgeving bleek niet te kloppen. Het slachtoffer raakte wel zwaargewond en moest vechten voor het behoud van arm en been. Ook zijn vader (28), bij wie het jongetje op dat moment verbleef, raakte gewond. In nasleep van het incident werden drugs gevonden in de woning van de vader.

mro, sgg

Het was de buurman die woensdagvoormiddag plots opgeschrikt werd door luid geklop op het raam van zijn ­woning. “Mijn buurman kwam in ­paniek aangelopen en riep dat ik ­meteen de hulpdiensten moest ver­wittigen. Op hun aangeven hield ik meerdere lakens tegen de verwondingen bij het kind, om het bloeden te stelpen. De hond was inmiddels opgesloten in de woonkamer”, aldus de buurman, die nog erg aangeslagen was door de feiten.

Om welke reden de vierjarige Stafford het kindje aanviel, is nog niet duidelijk. Op het moment van de feiten was de vader alleen met zijn zoon thuis. De moeder van het kind was onlangs van haar man gescheiden en woont er niet langer.

LEES OOK. Muilkorf, verplichte karaktertest of gewoon niet welkom: zo gaan onze buurlanden om met ‘gevaarlijke’ hondenrassen

Arm en been gered

Vrijwel meteen bleken de verwondingen ernstig. Na verzorging in het AZ Delta in Roeselare werd het kind overgebracht naar het UZ in Gent. Volgens het parket moesten een arm en een been worden geamputeerd, maar die berichtgeving bleek niet te kloppen. In het UZ Gent konden ze de arm en het been van het jongetje uiteindelijk redden, meldt de politie.

Ook de vader werd aangevallen door de hond en dreigde een tijdlang zijn duim te verliezen, maar die zou nu ook gered kunnen worden. “Wel hangt hem nog iets boven het hoofd”, klinkt het bij de politie. “Bij de rondgang in de woning net na de feiten vond de politie grote hoeveelheden drugs. De man ligt volgens onze informatie nog in het ziekenhuis.”

Burgemeester Bart Dochy (CD&V) noemt het voorval “ongelooflijk triestig” en zegt dat een Stafford vaak voor agressief wordt aangezien, maar dat deze hond goed verzorgd werd. “De dierenarts heeft de hond na overleg met de ouders laten inslapen.”

LEES OOK. Twee staffordshire terriërs takelen hond én baasje vreselijk toe in Schilde: “Een kind had deze aanval niet overleefd”

LEES OOK. Alweer vrouw zwaar toegetakeld door hond in poging eigen aangelijnde hond te beschermen

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER