Gemeenschapsonderwijs verkoopt kasteeldomein Terbiest in Sint-Truiden en hotel-restaurant De Roerdomp in Diepenbeek

GO!, het gemeenschapsonderwijs verkoopt zowel het kasteeldomein Terbiest in Sint-Truiden als de Roerdomp in Diepenbeek. Beide gebouwen zijn een tijdlang door de hotelschool in Hasselt gebruikt, maar staan intussen al enkele jaren leeg. 

Het gemeenschapsonderwijs verkoopt heel wat verouderd en verlaten vastgoed. Dat meldt de krant De Tijd vandaag. Bij dat vastgoed zijn ook twee Limburgse locaties. Dat zijn het kasteeldomein Terbiest in Sint-Truiden en voormalig hotel-restaurant de Roerdomp in Diepenbeek. 

In kasteel Terbiest was er tot 2014 een afdeling van de hotelschool van Hasselt ondergebracht. Sindsdien staat een groot deel van het kasteeldomein leeg. Naast het kasteelgebouw ligt op het 16 hectare grote terrein ook een park met een vijver. En op een gedeelte zijn er nog sportterreinen, daarvoor heeft de stad Sint-Truiden een erfpachtovereenkomst. Volgende week maandag is de uiterste datum voor kandidaat-kopers. Er zou al wel interesse zijn voor dit kasteeldomein. 

Voor het voormalige hotel-restaurant De Roerdomp in Diepenbeek is de verkooptermijn afgelopen. Daar is er geen kandidaat-koper. Het gemeenschapsonderwijs herbekijkt dat dossier nu. Hotel-restaurant De Roerdomp deed dienst als oefenlocatie voor studenten van de Hasseltse hotelschool, maar wordt intussen ook al een paar jaar niet meer gebruikt.  

GO! verkoopt ook grond in Leopoldsburg

Het GO! verkoopt ook een terrein in Leopoldsburg. Het gaat om de plek aan de Heuvelstraat waar de paviljoenen voor haarstylist waren van het toenmalige atheneum. Die paviljoenen zijn intussen afgebroken. Het terrein ligt aan de overkant van het voormalige internaat Den Heuvel, dat is al in 2017 verkocht. 

Meest gelezen