Impasse bij Republikeinen houdt aan: ook na negende ronde geen voorzitter Huis van Afgevaardigden

UpdateKort na de achtste poging heeft ook een negende stemronde in het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden geen voorzitter opgeleverd. Conservatieve dwarsliggers binnen de Republikeinse Partij blijven fractieleider Kevin McCarthy parten spelen. Zolang er geen ‘speaker’ verkozen is, kan het nieuw verkozen Huis zijn activiteiten niet opstarten.

9 reacties

  • Meeuw Andriez

    1 jaar geleden
    Republikeinen zijn te verdeeld. Traditionele, tea party en alt/trump rechts. En dan zijn er nog die zelfs wat naar links kijken. Zeker in de Senaat, waar de gemiddelde leeftijd effectief 65 is, denk ik niet dat er daar veel blij kunnen zijn met hun partij.
  • Gino De Neef

    1 jaar geleden
    Ze hebben de meerderheid maar kunnen onderling niet overeenkomen.
  • AUGUSTIN GHIJSELS

    1 jaar geleden
    De Disunited States of America, de DSA are born.Het gevolg van de mess die Trump heeft achtergelaten.Dat is wat anders dan Make America Great Again.Wat een nul is die Trump toch.
  • Geert Vande Walle

    1 jaar geleden
    Wat als er nu eens 6 of meer republikeinen op de demokratische kandidaat zouden stemmen ? Dat ze voor veel langer dan eeuwig en altijd wel vervloekt zullen worden door D.T is zeker, maar wie weet gaan er dan bij sommige politiekers de oogkleppen open .
  • David Lievens

    1 jaar geleden
    De republikeinen moeten toch blij zijn met Trump zijn passage. Het zijn vooral die ‘harde, nieuwe’ politiekers die nu komen dwarsliggen. Er zit er zelfs eentje tussen die openlijk complottheorieën verspreidt. Het zijn er van die soort die niet snappen dat politiek wel degelijk bestaat uit deals maken, want anders komt er stilstand. Zij noemen zo’n deals, ‘verraad van het land’ en andere holle frasen die wel aanslaan bij een bepaald publiek.