Philippe Clement.
Volledig scherm
PREMIUM
Philippe Clement. © VTM Nieuws

“Of ik de komende 10 jaar mezelf iets anders zie doen dan clubcoach zijn? Waarschijnlijk niet”: Philippe Clement laat subtiel weten dat hij geen kandidaat-bondscoach is

Precies een jaar geleden ging Philippe Clement (48) aan de slag bij AS Monaco. Tijd om een balans op te maken, maar ook vooruit te kijken, in het prachtige decor van La Turbie - het trainings- en opleidingscentrum van de club uit het Prinsdom. Clement mist er zijn vrouw en kinderen, maar leeft er zijn droom. En wil zijn steentje bijdragen aan het imago van de Belgische trainers. “Laat ons proberen om met de nieuwe generatie coaches Europa toch een beetje te veroveren.” Maar bondscoach worden? Dat lijkt nog niet voor meteen.

14 reacties

  • Jan Janssens

    1 jaar geleden
    Oef, die is het tenminste al niet. Ben toch reuzebenieuwd met wie ze nu weer gaan afkomen.
  • Ayse Ozyasar

    1 jaar geleden
    Clement grote trainer in zwakste Belgische competitie
  • Sven Celeyn

    1 jaar geleden
    Vidarsson is inderdaad de perfecte keuze. Maar zal het niet mogen doen of willen doen. Dan staan alleen Courtois en De Bruyne van oude generatie nog op het blad alle andere namen zouden nieuw zijn.
  • Ivan Custers

    1 jaar geleden
    Gelukkig, dat hij zijn ganse carrière maar steeds in het buitenland trainer blijft.
  • AUGUSTIN GHIJSELS

    1 jaar geleden
    Groot gelijk: Clement weet ook wel dat er de komende 10 jaar geen prijzen gaan gepakt worden met de RD's.Hij is een winner, dus kiest hij voor een club in een topcompetitie in de toekomst.En MPH zal het ook niet doen, dat is nog een grotere perfectionist, maar ook al 64.Vrancken zou een goeie zijn, maar wil hij het doen, that's the question?