BRUZZ

"Beveiligde" garage in Brussel centrum blijkt niet zo veilig: tiental auto’s gevandaliseerd

In de parking Lepage Q-Park in het centrum van Brussel hebben dieven begin deze week ingebroken in een tiental wagens, op zoek naar gespecialiseerde elektronica. De eigenaars klaagden al eerder bij het parkeerbedrijf over een gebrek aan veiligheid, maar Q-Park gaf naar verluidt niet thuis. "Betaal ik hiervoor 150 euro per maand", klagen de slachtoffers. 

In de parking Lepage Q-Park in het centrum van Brussel zijn in de nacht van maandag op dinsdag zeker een tiental auto’s gevandaliseerd. Het lijkt te gaan om een gespecialiseerde bende op zoek naar technisch materiaal zoals chips van een hybride wagen. Kostbare spullen als dure schoenen of een muziekinstallatie lieten de vandalen ongemoeid liggen. In één van de wagens zou ook gereedschap zijn achtergelaten.

De politie van zone Brussel Hoofdstad Elsene ontving een oproep, maar bij aankomst waren de dieven al verdwenen. Andere auto-eigenaars bij wie de ramen zijn ingeslagen, kunnen zich alsnog melden bij de politie, laat een politiewoordvoerder weten.

Parkeerbedrijf onbereikbaar

Voor slachtoffer Tom * liep het redelijk goed af. Zijn leaseauto wordt gerepareerd en alleen zijn tankkaart, die hij ondertussen blokkeerde, werd gestolen.

Wat hem stoort, is dat Q-Park naar verluidt onbereikbaar is. Tom wilde het bedrijf al enige tijd waarschuwen voor de defecte toegangsdeur van de voetgangers. Aanvankelijk ging die deur alleen open voor mensen met een abonnementscode of een dagkaart, maar het systeem werkt volgens hem al maanden niet meer. "Betaal ik daarvoor 150 euro in de maand?"

Of de poorten defect waren, kan de politie bevestigen noch ontkennen. Of er camerabeelden zijn evenmin. Wel laat de woordvoerder weten dat er de laatste maanden geen andere pv’s zijn opgemaakt voor vandalisme of diefstal in de garage.

BRUZZ kon Q-Park niet bereiken voor een reactie.

* De echte naam van Tom is op de redactie van Bruzz bekend.

Meest gelezen