Suffys 8ste en Vandeweyer 9de in finales slopestyle op WK snowboarden voor junioren

Manon Suffys en Stef Vandeweyer zijn vrijdag respectievelijk achtste en negende geworden in de finales van de slopestyle op de wereldkampioenschappen snowboarden voor junioren in het Tsjechische Spindleruv Mlyn.

Suffys werd donderdag vierde in de heats en mocht zo naar de halve finales van een dag later. Daarin werd ze met 84,754 punten derde en zo kwalificeerde ze zich voor de finale. In die finale liep het minder vlot, met 39,00 punten eindigde ze als achtste en laatste, de wereldtitel was voor de Australische Tess Coady (94,25).

Vandeweyer had zich donderdag voor de finale bij de mannen kunnen plaatsen door de tweede heat te winnen. In de eindstrijd met zestien snowboarders kreeg hij 78,50 punten voor zijn eerste run en 46,75 voor zijn tweede. De wereldtitel was voor de Amerikaan Chris Corning (96,75), hij haalde het voor zijn landgenoot Judd Henkes (92,25) en de Nieuw-Zeelander Tiam Collins (92,00).

Met Ilias Van Hoof kwam er vrijdag nog een tweede landgenoot in actie in de slopestyle, hij had zich een dag eerder na een zesde plaats in de eerste heat van een ticket voor de halve finales verzekerd. De finale halen lukte echter niet, hij eindigde als 22e in de totaalstand (59,00).

Zaterdag komt Dennis Van Hoeij nog in actie in de finale van de Big Air.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer