Videospeler inladen...

Waterproblemen in Lennik, Dilbeek en Sint-Pieters-Leeuw door verschillende waterlekken

In het Pajottenland rond Dilbeek, Lennik en Sint-Pieters-Leeuw zijn er problemen met de waterbevoorrading. Door meerdere lekken in de leiding is er een kans dat bewoners zonder water zitten of een lagere druk ondervinden. De Watergroep en waterbedrijf Farys proberen de situatie zo snel mogelijk op te lossen. Ook in Asse barstte gisterenavond een leiding met een groot waterlek tot gevolg. Intussen zijn er noodleidingen gelegd, waardoor iedereen opnieuw drinkwater zou moeten hebben. 

In het Pajottenland zullen verschillende gezinnen deze ochtend zonder of met heel weinig water zitten. Door drie verschillende lekken in Drogenbos, Dilbeek en Asse zijn er problemen met de waterbevoorrading. De beschadigde toevoerleiding is van het waterbedrijf Farys, zij bekijken op dit moment hoe ze de leiding kunnen herstellen. Daarnaast zal De Watergroep overschakelen naar andere leidingen om zoveel mogelijk de hinder te beperken. 

Door de overschakeling naar andere leidingen zijn de problemen in Sint-Pieters-Leeuw onder controle, maar in Dilbeek en Lennik zullen nog heel wat gezinnen hinder ondervinden. Als de situatie niet snel opgelost geraakt, zal De Watergroep alternatieve waterbevoorrading inschakelen. 

In Dilbeek zal het probleem zich voordoen in meerdere delen van de gemeente: “We verwachten hinder in Dilbeek-centrum, maar ook in deelgemeentes Itterbeek, Schepdaal, Sint-Martens-Bodegem en Sint-Ulriks-Kapelle. In Lennik zal het probleem vooral in de hogere gebieden zijn”, aldus Kathleen De Schepper van De Watergroep. In de buurt van deze plaatsen kan de druk op de waterleiding heel laag zijn. 

BEKIJK - Arbeiders in Dilbeek proberen het probleem op te lossen:

Videospeler inladen...

Groot waterlek Asse

Ook de bewoners van Asse ondervonden hinder met waterproblemen. Op Vrijthout op de grens tussen Asse en Sint-Ulriks-Kapelle barstte woensdag in de vooravond een leiding, met een groot waterlek tot gevolg. Het water spoot meters de lucht in en beschadigde het wegdek. 

Ondertussen is het lek gedicht, maar de straat is nog afgesloten. Het wegdek is op meerdere plaatsen gebarsten. De straat is afgesloten ter hoogte van het kruispunt met Hoogpoort en het kruispunt met Assestraat en Bruggeveldstraat. Enkel plaatselijk verkeer is mogelijk. De politiezone AMOW laat weten dat het enige tijd kan duren voordat alles is hersteld.

Facebook

Melkachtig kraanwater

In Sint-Pieters-Leeuw kan het wel zijn dat het kraanwater een melkachtige kleur heeft, dat komt door kleine luchtbellen die zijn vrijgekomen. Maar het kan geen kwaad, de kleur heeft geen invloed op de kwaliteit van het drinkwater. Deze kleur zal na een tijd ook verdwijnen.

De Watergroep en het waterbedrijf Farys proberen de situatie zo snel mogelijk op te lossen. Ze hebben voorlopig geen zicht op de oorzaak van de lekken.

Meest gelezen