Elektrische auto, illustratie.
Volledig scherm
Elektrische auto, illustratie. © AP

Derde van nieuwe auto's in België is geëlektrificeerd, diesel steeds minder populair

Het aandeel geëlektrificeerde auto’s in België is in 2022 verder toegenomen. In 2021 was al een vierde van de nieuwe auto’s plug-in, hybride of ‘puur’ elektrisch, maar in 2022 gaat het ondertussen al over meer dan een derde van de nieuw ingeschreven auto’s. Dat blijkt donderdag uit cijfers die automobielfederatie Febiac bekendmaakt. Het zijn vooral bedrijven en zelfstandigen die de weg gevonden hebben naar deze auto’s, particulieren keken ook in 2022 nog de kat uit de boom

67 reacties

  • Marc De Peuter

    1 jaar geleden
    luc dierick stop met kappen op de salariswagens want u weet echt niet waar de klepel hangt met betrekking tot wie wat betaald.
  • Pol Segers

    1 jaar geleden
    Als je mensen iets verplicht en iets anders verban.Dan is het zo.We zullen zien hoeveel tijd het zal duren om een auto Electrische auto betaalbaar te maken.En wat de toevoer van de Electriciet zal. Zijn.Want tegen dan betaal je toch het dubbele.Daarvoor moet je geen professor zijn.
  • Gaston Miar

    1 jaar geleden
    Bijna allemaal bedrijfswagens. De particulieren kunnen het niet betalen.
  • Patrick Staat

    1 jaar geleden
    Autoconstructeurs zijn geen filantropen. Integendeel. De winstmarge op steeds grotere auto's is groot. Kleine auto's zijn of gaan uit het gamma. Onze overheid subsidieert al twee decennia middels salariswagens de autoindustrie. Kostprijs...4 miljard. Zijn wij gediend met deze uitgave van de begroting? Of de uitleg van minister Lydia Peeters : iedereen kan zich binnen 5 jaar een afgeschreven electrische salariswagen kopen. Met de nodige defecten erbij.
  • Geert Tamsyn

    1 jaar geleden
    Als je ziet dat Vlaamse gezinnen moeten emigreren naar Noorwegen voor de gezondheid van hun kinderen, dan zou het best nog wat sneller mogen. BEV is de enige oplossing, voor waterstof is drie keer zoveel elektriciteit nodig, e-fuels zijn helemaal niet CO2-neutraal en stoten nog veel andere schadelijke stoffen uit.